Deze kandidaten zouden De Slimste Mens wel eens naar hun hand kunnen zetten

Films | 34 kersverse kandidaten staan klaar om vanaf 12 oktober mee te dingen naar de titel van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ 2020. Het deelnemersveld is divers, met heel wat terugkerende oud-strijders en nieuwe gezichten die de rest wel eens het nakijken kunnen geven. Dit zijn enkele van de kandidaten die wij alvast in het oog houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ben Crabbé

Ben Crabbé mocht in het verleden al twee keer meedingen naar de titel. In de allereerste reeks in 2003 verzekerde hij zich van een plaatsje in de finale, maar daar moest hij het afleggen tegen de winnaar van dat jaar: journalist Alain Grootaers, de jongere broer van Kreuner Walter Grootaers. In 2010 keerde hij terug en opnieuw haalde hij de finaleweek. Dit jaar gaat hij voor de hattrick.
 
Het is eigenlijk geen verrassing dat Ben Crabbé goed kan quizzen. Als presentator van ‘Blokken’ sinds 1994 zag hij al zowat elke mogelijke quizvraag passeren, dus de makers van ‘De Slimste Mens’ zullen hun best moeten doen om hem nog iets nieuws voor te schotelen.

Fatma Taspinar

Journaliste en televisiemaakster Fatma Taspinar heeft tijdens haar carrière bij de VRT erg veel kennis kunnen vergaren. Ze kreeg in 2018 haar eigen televisieprogramma ‘Mij overkomt het niet’ en schopte het sindsdien ook tot anker van het laatavondjournaal. Onlangs presenteerde ze ‘De Cel Vermiste Personen’. De actualiteit zou voor haar dus geen geheimen mogen hebben.
 
In 2014 probeerde Taspinar het al eens in ‘De Slimste Mens’. Toen had ze pech in de fotoronde, waar ze typische geluidjes moest nabootsen, maar dat niet meteen begrepen had. “Ik zag het echt niet”, zei ze wanneer alle plaatjes gepasseerd waren. Gert Verhulst kon daarvan profiteren. Met een resem “ping ping, pong, tuut tuut” pikte hij heel wat punten van de journaliste. Uiteindelijk kon Verhulst haar in de finale verschalken. Dat moet pijn doen. Maar we zijn zeker dat Taspinar veel in haar mars heeft, en dit jaar krijgt ze de kans om dat te bewijzen.

Jan Verheyen

Regisseur Jan Verheyen is geen groentje in de televisiequiz. Hij zat verschillende keren in de jury en was deelnemer in 2011. Toen werd hij naar huis gespeeld door Eva Brems, die daarmee het toenmalige record voor meeste deelnames evenaarde. Verheyen liet het vooral afweten door een paar onfortuinlijke gaten in zijn geheugen, bijvoorbeeld over SP.A-voorzitters en de activist Malcolm X.
 
Toch zijn we er zeker van dat Verheyen wel eens een sterke kandidaat zou kunnen zijn. Hij heeft al genoeg kansen gehad om de tactieken van het spel van dichtbij te observeren en met zijn connecties in het Vlaamse medialandschap beschikt hij zonder enige twijfel over een kennis die van hem een te duchten kandidaat maken.

Alina Churikova

Vlaanderen leerde Alina Churikova kennen toen ze (spoilers voor wie onder een steen leeft) dit jaar de rol van de saboteur opnam in ‘De Mol’. Alina bleef lang onder de radar van zowel de kandidaten als kijkend Vlaanderen, en heeft dus stalen zenuwen en een pokerface die in de finale van ‘De Slimste Mens’ wel eens van pas zouden kunnen komen.
 
Alina heeft met haar 20 lentes misschien nog niet de ervaring van sommige andere kandidaten, maar haar jonge leven maakte van haar wel een vrouw die thuis is in de wereld. Bovendien heeft de studente misschien wel het voordeel dat haar jonge brein beter getraind is dan dat van oude rotten.

Patrick Lefevere

Van een ervaren rot gesproken: ook Patrick Lefevere liet zich dit jaar overtuigen om plaats te nemen in de stoelen van ‘De Slimste Mens’. De profrenner, dan ploegleider, dan manager en nu naast CEO van Deceuninck – Quick-Step ook lid van de raad van bestuur van Anderlecht zou zich in elk geval niet uit het lood mogen laten slaan door sportvragen.
 
Of Lefevere ook van andere markten thuis is, zullen we zien in november, na het uitgestelde wielerseizoen. Niet alle vragen zullen namelijk over sport gaan. Lefevere toonde zich in het verleden ook al een geduchte tacticus. Hopelijk kan hij dat vertalen naar de quiz.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top