Heb je er altijd van gedroomd om de Belgische nationale ploegen op de voet te mogen volgen in officiële competities? Dan heb je geluk, want de KBVB biedt je in samenwerking met Proximus een unieke kans om een officiële verslaggever te worden. Waag je kans en wie weet vertegenwoordig je binnenkort ons land!
Met deze actie willen de KBVB en Proximus alle trouwe supporters belonen door hen de kans te bieden om officieel verslaggever te worden van de Rode Duivels en onze Red Flames. Uiteraard brengt deze kans ook grote verantwoordelijkheden met zich mee. Net als de nationale ploeg moet ook jij je daarom de komende weken bewijzen om ons te laten zien dat je deze kans waard bent.

Werving en sollicitatiegesprek

Als je interesse hebt en kandidaat wil worden, moet je je eerst registreren op de website Belgianredreporter.be. Tussen 8 en 18 oktober vragen we je dan om een eerste video op te sturen. Daarin moet je je voorstellen, vertellen hoe je een wedstrijd van de Rode Duivels of de U21-ploeg ervaart en ons overtuigen waarom jij de ideale verslaggever bent.

Een jury van KBVB (waaronder bondscoaches Roberto Martínez en Ives Serneels) en Proximus selecteert vervolgens 12 Franstalige en 12 Nederlandstalige kandidaten.
Van 21 tot 27 oktober zullen zij dan in een tweede selectieronde een nieuw interview maken dat gebaseerd is op bestaande interviews.

Stemfase en een eindtest

In de derde fase volgt de publieke stemronde van 1 tot 8 november op Belgianredreporter.be. Fans en volgers kunnen dan stemmen op hun favoriete kandidaat. Het is aan de deelnemers om zoveel mogelijk vrienden en kennissen te verzamelen om het eindresultaat in hun voordeel te laten doorwegen. In totaal worden 6 Franstaligen en 6 Nederlandstaligen geselecteerd voor de eindfase.

De vierde en laatste fase vindt plaats in twee delen met een definitieve beslissing op 9 december. De kandidaten zullen zich dan mogen bewijzen bij drie wedstrijden van de Rode Duivels. Twee deelnemers per taal, in totaal dus vier, zullen zich concentreren op één wedstrijd (tegen Zwitserland op 11/11, Engeland op 15/11 en Denemarken op 18/11).
De best presterende kandidaat van elke taalrol gaat door naar de volgende fase. Op die manier wordt het aantal kandidaten herleid van 12 naar 6. Uiteindelijk zullen de zes overblijvende kandidaten zich nog éénmaal mogen bewijzen tijdens een wedstrijd van de Red Flames.

De Nederlandstalige en Franstalige winnaar zullen vanaf dat moment alle wedstrijden van ons nationaal voetbalteam mogen volgen. De kers op de taart wordt natuurlijk de deelname aan het Europees Kampioenschap voetbal in 2021!