Troy, een film waar Brad Pitt nog altijd spijt van heeft

Films |
De historische actiefilm 'Troy' uit 2004 was een groot commercieel succes, maar toch heeft hoofdrolspeler Brad Pitt nog steeds spijt dat hij heeft toegezegd voor de rol van Achilles. Proximus Pickx zocht uit waarom de acteur zich zo negatief uitsprak over de film.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De film 'Troy' speelt zich af in het oude Griekenland. Wanneer Paris, de prins van Troje, de Spartaanse koningin Helena schaakt, ontsteekt koning Menelaos in woede. Agamemnon, de broer van Melenaos en koning van Mycene, roept alle Griekse legers op om Helena te bevrijden uit Troje. Zo begint de Trojaanse oorlog.

Een andere richting

Regisseur Wolfgang Petersen spaarde kosten nog moeite om met een topbezetting de legendarische Slag om Troje opnieuw tot leven te wekken. Brad Pitt, Orlando Bloom, Peter O'Toole en Diane Kruger zijn maar enkele van de grote namen die op de aftiteling prijken.
 
Ondanks het fenomenale succes van de film heeft Pitt altijd spijt gehad van zijn rol in 'Troy'. In een interview met The New York Times verklaart hij dat hij geen andere keus had dan de rol te aanvaarden. "Ik kon niet anders dan deze rol aanvaarden omdat ik eerder had geweigerd om aan een andere film mee te werken. Daarom was ik wel verplicht aan Warner Bros. om mee te werken aan 'Troy'. De film was geen lijdensweg, maar ik had een andere mening over hoe het verhaal moest verteld worden. Ik heb zelf fouten gemaakt in dit project", aldus de acteur.

Te commercieel

Brad Pitt moest veel opofferen om zich de rol van Achilles eigen te maken. Hij werd op een streng dieet gezet, moest stoppen met roken en kreeg een intensieve training van 6 maanden om een goddelijk lijf te kweken.
 
Maar het was vooral het ultracommerciële aspect van de film dat Pitt stoorde. "Bij elke opname werd ik in beeld gebracht als de held. Er was niets mysterieus aan. Na de opnames heb ik beslist dat ik enkel nog wil meewerken aan verhalen van hoge kwaliteit, bij gebrek aan een betere term. Deze beslissing betekende een keerpunt in mijn carrière", vertelt de acteur.
 
Ondanks zijn beslissing blijft 'Troy' nog steeds een favoriet bij fans van de acteur. Wellicht zal er tot zijn grote spijt nog lang over de film gepraat worden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top