CSGO: ESL en Dreamhack voortaan onder één dak

Door Proximus

Deel dit nieuws

De twee bedrijven bundelen hun krachten om samen ESL Gaming te vormen, maar blijven ook onafhankelijke merken.

De fusie heeft als doel om met onmiddellijke ingang een nieuwe stap voorwaarts te zetten op het gebied van innovatie in de wereld van esports. Ook de community eromheen wil men verder aan zich binden.

De CEO van ESL, Craig Levine, gaf naar aanleiding van de aankondiging meer uitleg op zijn LinkedIn-account:

“Door te fusioneren met DreamHack zien we een kans om marktleider te worden met een wereldwijd bereik en met een eersteklas productportfolio van activiteiten over de hele wereld, gaande van het internet tot live-ervaringen. In de interactieve wereld van 2020 bevinden we ons in een goede positie om dat te realiseren, omdat technologie de wereldwijde groei van gaming stimuleert door middel van krachtigere apparatuur, snellere internetverbindingen en mobiele games. We willen aan kop van deze groei staan, altijd voorwaarts gaan, altijd vooruit kijken.”

Deze samenwerking volgt op de lancering van het nieuwe format van de ESL Pro Tour 2021 voor CSGO, dat enkele dagen geleden werd aangekondigd. Net als EA met zijn FIFA 21 Global Series heeft ESL de gevolgen van de Covid-19-crisis in overweging genomen bij het herzien van zijn competitie.

Het nieuwe format is gebaseerd op drie pijlers, met minder reizen en meer voorbereidingstijd voor de teams, en met primetime uitzendingen van de groepsfases en eindfases. Dit alles met de best mogelijke kijkervaring voor de fans.

Met een gloednieuwe studio gewijd aan Counter-Strike is ESL van plan om meer premium content aan te bieden aan de fans – © ESL

“In 2021 willen we onze shows verbeteren en de sleutel daartoe is een beter verhaal. Het nieuwe opzet van de ESL Pro Tour-evenementen zal onze visie op de toekomst van Counter-Strike helpen vormgeven. Vanaf de Intel® Extreme Masters Katowice 2021 zullen alle acht van onze ESL Pro Tour Masters en Masters Championship-evenementen gedurende twee opeenvolgende weekenden doorgaan, waarbij de groepsfase zal plaatsvinden vanuit onze nieuwe ESL Pro Tour CSGO-studio. Het tweede weekend zal zoals gewoonlijk georganiseerd worden in enkele van de meest prestigieuze stadions ter wereld”, aldus de ESL op zijn website.

Hoewel de fusie tussen ESL en Dreamhack zeker voor enthousiasme zorgt, roept het feit dat deze merken uiteindelijk onafhankelijk blijven de vraag op wat er in de praktijk zal veranderen. Het antwoord volgt in de komende maanden.

Copyright afbeelding: ESL

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top