Gewond Gent ontvangt gretig Beerschot op speeldag acht

Sport | Speeldag acht in de Jupiler Pro League houdt onder meer het duel tussen AA Gent en Beerschot in. Gent had grootse plannen dit seizoen, maar twee trainersontslagen lijken nu al de ambities van de Buffalo's te hypothekeren. En met Beerschot komt ook nog eens de verrassende nummer drie op bezoek in de Ghelamco Arena.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gent begon aan het seizoen met Jess Thorup, maar na amper twee matchen mocht de Deense coach opkrassen. Het bestuur gaf het trainersplaatsje aan Laszlo Bölöni, maar daar zouden de bobo’s bij Gent snel spijt van krijgen. Al na 25 dagen eindigde ook zijn verhaal bij Gent.

T2 Wim De Decker nam (voorlopig) het roer over. Onder De Decker begon Gent aan een voorzichtige heropstanding, met zeges tegen Rapid Wien en Moeskroen, maar verloren hun laatste duels tegen OHL en Dinamo Kiev. Terug naar af dus.

Vooral het defensieve compartiment lijkt vertrouwen te missen. Tegen Kiev werd dat nog eens pijnlijk duidelijk. Niet zozeer de tactische richtlijnen, maar het mentale aspect lijkt Gent parten te spelen. Heel wat spelers missen vertrouwen, goesting en een goede vorm.

Knokkend Beerschot

Dat Beerschot op speeldag acht naar Gent trekt, is geen cadeau voor De Decker. Beerschot verwerkte de promotie naar de Jupiler Pro League met sprekend gemak. De Ratten staan op een gedeelde tweede plaats, samen met kampioen Club Brugge.

Beerschot trekt dus met vertrouwen richting de Ghelamco Arena, waar je compleet het tegenovergestelde van Gent ziet. Op speeldag zeven leek Beerschot namelijk een thuisnederlaag op te lopen tegen Waasland-Beveren. Al na een kwartier stonden de Waaslanders 0-2 voor. Maar met de nodige grinta knokte Beerschot zich terug in de match en zette het een achterstand om in een 3-2 zege.

Spilfiguur in het verhaal was de onvermoeibare Raphael Holzhauser. Andermaal was hij tegen Waasland-Beveren de uitblinker. Scoren deed hij niet, maar beslissend was hij zeker met twee assists.

Zijn huidige hoogvorm leverde de Oostenrijker overigens een mooi cadeau op. Holzhauser werd namelijk opgeroepen voor de Oostenrijkse nationale ploeg. “Dit is een kinderdroom die uitkomt”, liet de 27-jarige middenvelder weten.

Kijk aanstaande zondag vanaf 16u naar het duel tussen Gent en Beerschot via de kanalen van Eleven Pro League, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top