Kan Charleroi Standard kloppen in Waalse derby?

Sport |
Vanavond om 18.15 uur slijpen gezworen vijanden Charleroi en Standard de messen voor een partij om duimen en vingers bij af te likken. De eerste in de rangschikking zal het opnemen tegen de nummer vier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Charleroi en Standard, dat is een verhaal van twee clubs die al sinds mensenheugenis elkaars concurrenten zijn. Heel lang won Standard altijd het pleit in een discussie over de sterkte van beide clubs, maar tegenwoordig is het Charleroi dat domineert in de rangschikking. In dit duel is de favorietenrol dan ook weggelegd voor Charleroi.
 
Niet-zo-Vurige-Stede tegen krachtige Karolingers
 
De match die je vanavond kan zien, zet de tegenstellingen tussen de twee clubs nog eens op scherp. Aan de ene kant hebben we een Charleroi dat gestaag de Pro League-ladder beklimt en nu op de bovenste trede staat. Anderzijds zien we Standard spartelen na een (te?) rustige zomermercato. De resultaten zijn er dan ook naar: Charleroi heeft op zeven speeldagen 19 punten op een maximum van 21 verzameld, terwijl Standard gaandeweg al 7 punten verloor.
 
Vooruitgang voor Charleroi
 
Met Felice Mazzu aan het roer had Sporting Charleroi de reputatie een nogal defensief team te zijn, waarbij de organisatie de voorkeur gaf aan verdedigend boven aanvallend voetbal. Met Karim Belhocine als opperhoofd is Charleroi gegroeid. Eén van de succesfactoren was de terugkeer van Kaveh Rezaei: de Iraniër werkte vorig jaar 14 goals af en scoorde dit seizoen er al vijf.
 
Ook de verdediging van de Zebra's bleef niet stilstaan, vooral dankzij Joris Kayembe won die aan kracht. Die laatste speler is door bondscoach Roberto Martínez nu ook toegevoegd aan ons nationale voetbalteam.
 
Verkoop niet het vel van de beer...
 
Je hoeft geen voetballiefhebber te zijn om te begrijpen dat Charleroi met een voorsprong begint in deze wedstrijd tegen Standard en wellicht de grote favoriet wordt. Maar toch mag de Henegouwse club niet op haar lauweren rusten. De club heeft immers nog veel te bewijzen op het hoogste niveau van het Belgische voetbal. In dat opzicht is de situatie van Charleroi te vergelijken met die van Zulte Waregem een paar jaar geleden. Deze Vlaamse club kwam toen op een zuchtje van de titel, maar ze waren echter niet de eerste in de rangschikking.
 
De Carolo's moeten ook laten zien dat ze niet alleen kunnen klimmen in de rangschikking maar ook hun koppositie kunnen behouden. Of ze daarin slagen, zal de toekomst uitwijzen.
 
Volg het volledige Belgische kampioenschap op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx. Je kan de beelden ook interactief bekijken!

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top