Werkgever gezocht: deze topspelers zijn nog op zoek naar een club

Voetbal | De vernieuwde Transfer Deadline Day begint te naderen. Vanwege de coronacrisis mogen clubs in Europa nog transfers doen tot 5 oktober. Die regel geldt niet voor clubloze spelers. Wij bekijken enkele toppers die momenteel rustig op zoek zijn naar een nieuwe werkgever.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Edinson Cavani

Sinds het contract afliep van Edinson Cavani bij Paris Saint-Germain gonst het van de geruchten wat de nieuwe bestemming wordt voor de intussen 33-jarige Uruguayaanse spits. Cavani werd onder meer al gelinkt aan Atlético Madrid. Morata vertrok bij de Spaanse club, maar Luis Suárez versterkte intussen de gelederen. Andere clubs die al rond zijn persoon werden genoemd: Boca Juniors, Benfica, Newcastle, Leeds en Juventus. Maar één Europese grootmacht werd intussen aan het lijstje toegevoegd, met name Manchester United. United wist met Donny van de Beek voorlopig maar één grote naam te strikken in de zomermercato. De club zoekt nog naar verluidt naar een linksback, flankaanvaller en een spits.

Mario Götze

Ooit was hij de held van het vaderland. In de WK-finale van 2014 bezorgde Mario Götze Duitsland een delirium. Zijn doelpunt tegen Argentinië leidde tot de wereldtitel voor die Mannschaft en werd dit jaar zelfs door de Duitsers verkozen tot “goal van het decennium”. Maar gaandeweg kon Götze nooit meer hetzelfde niveau halen als daarvoor. In 2016 haalde Borussia Dortmund hem terug naar het vertrouwde nest, maar daar kwam dit seizoen een einde aan. Van droomdoelpunt naar werkloos op zes jaar tijd, het kan perfect in het internationale voetbal. Een aantal Italiaanse clubs werden intussen gelinkt aan hem, maar het lijkt erop dat Götze zal kiezen voor een verlengd verblijf in Duitsland. Het ambitieuze Hertha Berlijn ligt momenteel in koppositie om Götze binnen te rijven.

Hatem Ben Arfa

Eeuwig toptalent en clubhopper Hatem Ben Arfa is momenteel zichzelf weer in de vitrinekast aan het zetten. Met Real Valladolid voegde hij dit jaar een zevende club op tien jaar tijd aan zijn CV toe. Quasi overal liet de nu 33-jarige Ben Arfa mooie cijfers optekenen, zoals bij Lyon, Marseille, Newcastle en Nice. Maar de laatste jaren lukte het Ben Arfa nooit om een echte titularis te worden. Sinds zijn contract in augustus afliep bij het Spaanse Valladolid, blijft het vrij stil rond de Fransman. Enkel Bordeaux wordt momenteel genoemd als geïnteresseerde club.

Mario Mandzukic

Mario Mandzukic blijft op zijn 34ste nog steeds een grote naam in het internationale voetbal. Na topjaren bij Wolfsburg, Bayern München, Atlético Madrid en Juventus opteerde de Kroatische spits ervoor om te gaan rentenieren bij het Qatarese Al-Duhail. Intussen is ook dat contract – Mandzukic heeft er maar een half jaar gezeten – afgelopen. Belgisch landskampioen Club Brugge probeerde zowaar Mandzukic binnen te rijven, maar zijn financiële eisen zouden vandaag de dag nog steeds vrij hoog zijn. Het Russische Lokomotiv Moskou lijkt een logischere bestemming te worden voor de Kroaat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top