Serie A maakt zich op voor twee topaffiches

Sport | In Italië zijn we nog maar toe aan speeldag drie in de Serie A, maar het voetbalminnend publiek mag zich meteen klaarstomen voor twee geweldige topduels. Zo zal het Lazio van Jordan Lukaku het Inter van grote broer Romelu mogen ontvangen, Napoli trekt ten strijde richting kampioen Juventus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Veel analisten verwachten dat Juventus dit jaar wel eens een pak meer concurrentie en weerwerk mag verwachten in de strijd om de Scudetto. Met Inter, Atalanta, Lazio en een heroplevend Milan lijkt de titelrace geen wandeling in het park meer te worden voor Juve.

Juventus krijgt zondagavond Napoli over de vloer, tot enkele jaren terug de voornaamste uitdager van Juve voor de titel. De ploeg van Dries Mertens begon goed aan het seizoen, met een 0-2 uitzege bij Parma en een verpletterende 6-0 thuis tegen Genoa. De tocht richting Turijn wordt, zonder een geblesseerde Lorenzo Insigne, een eerste test voor de troepen van Gennaro Gattuso.

Juve begon aan het seizoen met een 3-0 zege tegen Sampdoria om vervolgens 2-2 gelijk te spelen bij AS Roma. Tegen de Romeinen liep er een en al fout, met onder meer een rode kaart voor Adrien Rabiot. Twintig minuten voor tijd maakte de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo alsnog de gelijkmaker. Tegen een goed gestart Napoli zal het ongetwijfeld beter moeten.

Spektakel bij Inter

De andere clash dit weekend vindt eerder op zondag plaats, met name tussen Lazio en Inter. De twee teams leken tijdens het voorbije seizoen de grote uitdagers te worden voor Juve. Lazio verloor echter veel van zijn pluimen na de coronabreak, Inter bleek te wisselvallig doorheen het hele jaar. Inter sloot wel het seizoen af als vicekampioen, Lazio eindigde op plek vier.

Inter mocht wat later aan het seizoen starten, nadat de ploeg nog volop aan de bak moest in de Europa League eens het Serie A-seizoen was afgelopen. Maar de korte break heeft de ploeg van Antonio Conte zichtbaar deugd gedaan. Inter zorgde voor twee spektakelrijke duels: een 4-3 zege thuis tegen Fiorentina en een 2-5 bij promovendus Benevento. Negen goals op twee matchen, drie daarvan dankzij Lukaku, Lazio is alvast gewaarschuwd. Maar met evenzeer vijf tegengoals wordt het opletten geblazen voor de Inter-defensie.

Want Lazio van zijn kant beschikt namelijk over de topschutter van vorig seizoen. Ciro immobile schoot er vorig jaar 36 binnen in de Serie A. Het leverde hem niet alleen de Italiaanse topschutterstitel op, maar ook de Europese Gouden Schoen. En nog wat extra goed nieuws voor de blauwe Romeinen: Luis Alberto, vorig seizoen net niet de assistenkoning in de Serie A, tekende deze week een nieuw contract.

Volg aanstaande zondag deze drie onderstaande Serie A-wedstrijden via Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Lazio – Inter vanaf 15u op Eleven Sports 2
Milan – Spezia vanaf 18u op Eleven Sports 2
Juventus – Napoli vanaf 20u45 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top