The Masked Singer zorgt al twee weken voor verrassingen

Al vanaf de eerste aflevering weet 'The Masked Singer' televisiekijkend Vlaanderen te boeien. Het VTM-programma zorgde afgelopen vrijdagavond zelfs voor de hoogste kijkcijfers in vijf jaar bij de zender. Gelegenheid genoeg voor Proximus Pickx om enkele hoogtepunten van de afgelopen afleveringen te bekijken. Spoiler: ook twee ontmaskerde Bekende Vlamingen komen aan bod.
 

Toen de Zuid-Koreaanse televisiezender MBC (Munhwa Broadcasting Corporation) in april 2015 voor het eerst een aflevering van 'King of Masked Singer' uitzond, hadden de MBC-bazen wellicht nooit durven denken dat hun programma in enkele jaren de wereld zou veroveren. Maar anno 2020 heeft het programma een ongekend succes in tientallen landen waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland en natuurlijk België.
 
Het concept is eenvoudig: elke aflevering treden acht gemaskerde gezichten op in vier duels. De winnaar van de duels gaan rechtstreeks door naar de volgende aflevering, de verliezers riskeren een ontmaskering. Eén van hen wordt elke aflevering effectief ontmaskerd, en dat zorgt soms voor grote verrassingen.

Exit Monster

Zo was dé suprise van de eerste aflevering de onthulling van Monster. De juryleden, geïntroduceerd als de beste onderzoekscommissie van het land, zat he-le-maal op het verkeerde been toen ze dachten een Nederlander onder het kostuum zat. Onder meer de naam van chef-kok Sergio Herman deed de ronde. Maar helaas pindakaas, het was een hevig zwetende Oostendse Open Vld-politicus Bart Tommelein die het hoofd van zijn kostuum tilde. Waarmee nogmaals werd aangetoond dat je in het programma voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. In aflevering twee wordt Monster vervangen door Zeemeermin.

Libelle vliegt eruit

In aflevering twee kon Libelle met haar vertolking van 'Instagram' (een nummer van Dimitri Vegas & Like Mike) helaas niet tippen aan de concurrentie. Het hielp natuurlijk ook niet dat Libelle hintte dat ze "wel van Dendoncker houdt, maar toch iets liever van de bliksem". Waarop Jens Dendoncker plagerig vroeg om haar uit het programma te stemmen. Zijn gebeden werden verhoord, want in het laatste duel moest Libelle haar masker uitdoen. Opvallend: de finale keuze van Karen Damen en Leen Dendievel bleek juist te zijn: het was Dina Tersago die vanonder het masker tevoorschijn kwam.

 


In de volgende aflevering neemt de mysterieuze Suikerspin het stokje over van Libelle, excuseer, Dina Tersago. De aflevering is vanavond om 20.40 op VTM te zien.

Films

Bekijk alles
Top