Hoe zou het nog zijn met de cast van Degrassi: The Next Generation

Als je opgroeide in de jaren 90 dan heb je de tieners van ‘Degrassi: The Next Generation’ ongetwijfeld vaak op je tv-scherm zien passeren. De Canadese revival van een oudere reeks werd immens populair in de hele wereld en enkele van de acteurs werden ware sterren. Klaar voor een shot nostalgie, of klaar om je oud te voelen?

Miriam McDonald

De rol van Emma Nelson zou voor de jonge actrice heel haar carrière op het scherm definiëren. Ze was erbij voor alle negen seizoenen van de reeks en hoorde bij de kliek waar de meeste verhaallijnen rond draaiden. Zij was de verantwoordelijke, maar soms te strenge van de groep en is sinds haar eerste levensjaren al bevriend met Manny Santos, een van de andere hoofdpersonages. De actrice verschijnt vandaag de dag niet veel meer op het scherm. Ze speelde mee in een aflevering van ‘Orphan Black’ in 2013 en in de film ‘Wolves’. Daarnaast acteert ze sporadisch in B-films zoals ‘Troglodyte’ en binnenkort in ‘Letters to Satan Claus’. Wanneer ze niet acteert, verkoopt ze huizen.

Shane Kippel

Spinner Mason was in ‘Degrassi’ de beste vriend van Jimmy Brooks. Hij was in het begin een pestkop, maar wist zich te herpakken en de adoratie van de kijkers te winnen. Later in de reeks zou hij kanker overwinnen, een job vinden in The Dot en trouwen met Emma Nelson. Shane Kippel, die de rol vertolkte, keerde nog eens terug naar ‘Degrassi’ in seizoen veertien en in twee afleveringen van ‘Degrassi: Next Class’. Hij werd in enkele minder bekende films getypecast als rocker (‘Todd and the Book of Pure Evil’, ‘Life with Derek’, ‘Dog Pound’) en ook in het echte leven houdt hij ervan om stevige muziek te maken. Hij drumde op het debuutalbum van de band ‘Open Your Eyes’ en is actief in de groep ‘Dear Love’.

Cassie Steele

Manny Santos scheerde hoge toppen en belandde in diepe dalen in ‘Degrassi’. Ze begon als een eerder verlegen leerling, maar vond zelfvertrouwen en populariteit. Dat leidde dan weer tot een paar slechte keuzes, waar ze later in de reeks veel spijt zou van hebben. Actrice Cassie Steele speelde in alle negen seizoenen van ‘Degrassi: The Next Generation’ en kreeg dus veel tijd om haar personage te ontwikkelen. Na ‘Degrassi’ bleef ze op het scherm, met succesrollen in ‘My Babysitter’s a Vampire’ en ‘The L.A. Complex’. Recent was ze ook de stem van Tammy in de animatieserie ‘Rick and Morty’. Daarnaast heeft ze ook een carrière als zangeres.

Nina Dobrev

Het personage Mia Jones werd pas in het zesde seizoen geïntroduceerd. Ze kwam van de rivaliserende school en werd niet met open armen onthaald door iedereen, mede omdat ze al tienermoeder was. In de serie werd ze model en vertrok ze naar Europa om een carrière uit te bouwen. Ook de actrice die haar portretteerde werd een bekend model, al kennen de meesten haar waarschijnlijk van haar rollen in ‘The Vampire Diaries’, ‘The Perks of Being a Wallflower’, ‘XXX: Return of Xander Cage’ en ‘Flatliners’. Nina Dobrev zat de laatste jaren dus zeker niet stil. Onlangs was ze nog te zien in de komedieserie ‘Fam’, maar die werd na het eerste seizoen niet verlengd.

Aubrey Graham

De naam Aubrey Graham zegt je misschien niet veel. Waarschijnlijk doet de naam Drake meer belletjes rinkelen. De succesvolle rapper speelde het personage Jimmy Brooks in ‘Degrassi’ voor hij de muziekwereld veroverde. Jimmy is een basketballer met artistiek talent, tot hij in seizoen vier in een rolstoel belandt nadat hij neergeschoten wordt. Tot en met seizoen zeven was hij een vaste waarde in de jeugdreeks. In het achtste seizoen maakte hij nog een paar gastoptredens, maar toen seizoen negen begon, concentreerde hij zich al meer op zijn muzikale carrière. En hoe dat zou aflopen, weten we natuurlijk allemaal.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?