Als een vis in het water: kersvers Rode Duivel Bornauw voelt zich thuis in Duitsland

Bundesliga | Vooraleer de interlandbreak op gang wordt getrokken, wordt in de Duitse Bundesliga eerst speeldag drie nog afgewerkt. Onder meer Keulen – Mönchengladbach staat op het programma. In dit duel zullen we een kersverse Rode Duivel aan het werk zien: Sebastiaan Bornauw.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Keulen en Gladbach zijn twee teams die niet meteen lekker aan het nagelnieuwe seizoen begonnen zijn. Terwijl Keulen zijn eerste twee matchen verloor, pakte Gladbach amper één puntje. Vorig seizoen eindigde de ex-ploeg van Thorgan Hazard nog op een vierde plaats, maar momenteel is het achtervolgen geblazen in deze beginfase.

Toch mogen de Belgische fans even de aandacht wenden richting deze partij. Er zal namelijk een pas opgeroepen Rode Duivel te zien zijn: ex-Anderlechtverdediger Sebastiaan Bornauw.

Vijf nieuwe gezichten

De Rode Duivels verwelkomen volgende week enkele nieuwe gezichten. Naast Bornauw kregen ook Joris Kayembe, Dodi Lukebakio, Alexis Saelemaekers en Zinho Vanheusden hun eerste oproepingsbrief. Belangrijke kanttekening: Bornauw, Saelemaekers en Vanheusden blijven enkel bij het A-team voor de oefenmatch tegen Ivoorkust. Daarna sluiten ze aan bij de beloften, die enkele cruciale matchen spelen in hun EK-voorronde.

"We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de jongeren en ik vond dat Bornauw, Saelemaekers en Vanheusden het verdienden om bij het A-team te zijn. Na Ivoorkust gaan ze weer naar de beloften voor de belangrijke match tegen Moldavië. Dit is een opportuniteit, maar ze moeten ook hun belangrijke rol bij de U21 blijven opnemen", liet bondscoach Roberto Martinez optekenen.

Thuis in Duitsland

Voor Bornauw is zijn selectie de bekroning van een op zich sterk debuutjaar in de Bundesliga. De amper 21-jarige verdediger wist zes keer te scoren voor Keulen, dat het seizoen afsloot op een 14de plaats.

“Ik voel me thuis in de Bundesliga”, zei Bornauw na afloop van het seizoen. “Je ziet op sommige momenten dat het hier sneller gaat dan in België, maar mijn seizoen was goed en ik hoop volgend jaar te blijven groeien.”

Wat wil Bornauw graag verbeteren aan zichzelf? “Ik moet nog vooruitgang boeken in het maken van keuzes. De toppers hebben hun keuze vaak al gemaakt nog voor een actie begint. In een fractie van een seconde kan je soms een betere beslissing nemen."

Kijk op zaterdag 3 oktober vanaf 15u30 naar Keulen – Mönchengladbach, te bekijken op het derde kanaal van Eleven Sports. Je vindt alle kanalen terug in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top