Nieuw in de bioscoop: slaapkameroorlog met opa en griezelen met dementie

Films | Een nieuwe maand, een nieuwe lading films in de cinemazalen. Komende maand kan je vanuit de bioscoopstoel aanschouwen hoe Robert De Niro in een strijd verwikkeld is met zijn kleinzoon om de heerschappij over diens slaapkamer. Een andere blikvanger is ‘Misbehaviour’, waarin Keira Knightley samen met een groepje vrouwen de live-uitzending van de Miss World-verkiezing in Londen verstoort.

Door Proximus

Deel dit nieuws

‘Misbehaviour’ (release: 30 september)
 
De Miss World-verkiezing propageert zich als het summum van vrouwelijke schoon, dat voor de keurende ogen van de wereld paradeert. In 1970 was het schoonheidsconcours het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement beschouwt het gebeuren als een vernedering voor de vrouw en besluit om keet te schoppen op het seksistische evenement in Londen. 
 
De Britse cast, met Keira Knightley als speerpunt, staat garant voor een paar krachtige scènes in dit waargebeurde relaas over feminisme en de poging van enkele heroïsche demonstranten om op te komen voor hun waarden en principes. De Britse film ontbeert wat pit, maar de luchtige toon helpt dan weer om de ernstige geschiedenisles over dit sociale thema behapbaar en onderhoudend te maken, ook al ligt het moralistisch randje er soms iets te vingerdik op.
 

‘Relic’ (release: 7 oktober)
 
De horrorsensatie die over de grote plas al in een beperkte release furore maakte, waait in de aanloop naar Halloween nu ook over naar ons land. ‘Relic’ is een lugubere griezelfilm over Alzheimer, dementie en aftakeling.

Wanneer de bejaarde weduwe Edna (Robyn Nevin) vermist raakt, reizen haar dochter Kay (Emily Mortimer) en kleindochter Sam (Bella Heathcote) naar het afgelegen familiehuis om haar te zoeken. Plots duikt Edna weer op, terwijl de reden voor haar verdwijning onverklaarbaar blijft. Haar vergeetachtigheid en nachtelijk ronddolen nemen steeds ernstigere proporties aan, tot Kay ontdekt dat er een huiveringwekkende verklaring is voor het gedrag van haar moeder: een duistere entiteit is aan het werk in het huis, en heeft ook Edna in zijn macht

De horrorprent is uit hetzelfde hout gesneden als dé horrorsensatie van 2018, ‘Hereditary’, en fans van die laatste zullen dus smullen van de onbehaaglijke spanning in ‘Relic’ – en de dito finale, die zich net als ‘Hereditary’ op uiterst sinistere en akelige wijze ontspint. Wees klaar voor nachtmerries, koude rillingen en angstzweet op bestelling – waar je, geef toe, stiekem ook wel van geniet.
 

‘War With Grandpa’ (release: 7 oktober)
 
Deze familiekomedie met Robert de Niro (‘The Irishman’, ‘The Intern’), Oaks Fegley, Christopher Walken (‘Catch me If You Can’) en Uma Thurman (‘Kill Bill’, ‘Pulp Fiction’) is op dezelfde leest geschoeid als de tijdloze familieklassieker ‘Home Alone’.

Wanneer het 10-jarige jochie Peter zijn slaapkamer opeens moet delen met zijn opa Jack (De Niro), die bij het gezin intrekt, ontstaat een knetterende machtsstrijd. De kleinzoon is niet gediend met de aanwezigheid van de indringer op zijn territorium en probeert zijn koppige opa te verdrijven. Die laatste verkoopt zijn vel duur en schakelt zijn vrienden in om het pleit te winnen.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top