Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Helaas overleden ook in september enkele grote muziekhelden. Denk maar aan Juliette Gréco, ‘la grande dame noire’ van het Franse chanson. Of Erick Morillo, de man van de populaire dansplaat ‘I like to move it’.

Erick Morillo

Erick Morillo doet mogelijk niet meteen een belletje rinkelen, maar Reel 2 Real misschien wel? In 1993 kwam ‘I like to move it’ uit, een samenwerking met producer Ralph Muniz en rapper Mad Stuntman. De dansplaat veroverde in een mum van tijd de wereld, en stond wekenlang in de Belgische hitlijsten. In 2005 kreeg het nummer een tweede leven, toen een remix werd gebruikt in de populaire animatiefilm ‘Madagascar’. Jammer genoeg overleed Erick Morillo op 1 september. Hij werd 49.


Bill Pursell

Op 3 september overleed de Amerikaanse componist en studiomuzikant William ‘Bill’ Pursell aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd 94. Pursell scoorde in 1963 een hit met ‘Our Winter Love’ en werd in zijn carrière maar liefst twee keer genomineerd voor een Grammy. De componist werkte samen met enkele grote artiesten, waaronder Bob Dylan en Patsy Cline.

Gary Peacock

Een fenomenale bassist en een van de grote figuren van de moderne jazz. Zo kunnen we Gary Peacock het best omschrijven. In 1964 was hij te horen op ‘Spiritual unity’, een plaat van freejazz-icoon Albert Ayler. Maar aan de zijde van pianisten Bill Evans en Paul Bley werd hij echt bekend. Later zette hij het befaamde ‘Standards-trio’ op poten, waarmee hij op dertig jaar tientallen platen uitbracht. Jammer genoeg overleed Gary Peacock op 4 september. Hij werd 85.

Bruce Williamson

Zanger Bruce Williamson was slecht 49 jaar oud toen hij op 6 september overleed aan de gevolgen van het coronavirus. De Afrikaan was vooral bekend van de soulgroep ‘The Temptations’, waarmee hij in de jaren zestig en zeventig hits scoorde als ‘My Girl’, ‘Papa Was A Rollin’ Stone’ en ‘I Can’t Get Next to You’. In 1989 werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Ronald Bell

De man die iedereen al veertig jaar lang laat vieren met de gigantisch populaire discohit ‘Celebration’, schrijver en saxofonist Ronald Bell van Kool & The Gang, overleed jammer genoeg op 9 september. Met de groep bracht hij sinds 1969 maar liefst 23 albums uit, die meer dan 70 miljoen keer over de toonbank vlogen.

Toots Hibbert

De Jamaicaanse zanger en muzikant Toots Hibbert overleed op 11 september aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd 77. Hij raakte vooral bekend als frontman van de reggae- en skagroep ‘Toots & The Maytals’, waarmee hij hits scoorde als ‘Pressure Drop’, ‘Sweet and dandy’ en ‘Do the reggae’. Toots is een van de pioniers die de reggaemuziek populair maakten.

Al Kasha

Op 14 september overleed de 83-jarige Amerikaanse Oscar-winnende componist Al Kasha. Hij is vooral bekend van ‘The Morning After’, hét themalied van de rampenfilm ‘The Poseidon Adventure’ waarvoor hij een Oscar in de wacht sleepte. Maar Al Kasha componeerde niet alleen, hij schreef ook nog vier boeken, waaronder ‘Notes On Broadway’ en ‘The Ultimate Book on Songwriting’.


Pamela Hutchinson

De Amerikaanse zangeres Pamela Hutchinson, bekend van de R&B-groep ‘The Emotions’ overleed op 18 september. Ze werd 61 jaar. Hutchinson was niet altijd lid van de groep. In 1977 verving ze haar zus Jeannette die een jaar met zwangerschapsverlof ging, en vanaf 2000 werd ze een vaste waarde. Ze was erbij toen de band zijn grootste hit ‘Best of My Love’ scoorde en samenwerkte met enkele grote sterren als Snoop Dogg.


Lee Kerslake

De Britse drummer Lee Kerslake overleed op 19 september na een lange strijd tegen prostaatkanker. Kerslake raakte vooral bekend als drummer van de hardrockband Uriah. Maar ook aan de zijde van enfant terrible Ozzy Osbourne kon je niet naast hem kijken. De drummer werd 73 jaar.

Juliette Gréco

Juliette Gréco, ook wel ‘la grande dame noire’ van het Franse chanson genoemd, was een van de populairste vertolkers van het échte Franse chanson. Het was Jean-Paul Sartre die haar aanmoedigde om te zingen. Zo gezegd, zo gedaan. In 1954 stond ze op het podium van L’Olympia in Parijs, gehuld in het zwart. Een outfit die ze de rest van haar carrière aanhield. Gréco schreef geen eigen chansons, maar maakte zich de teksten van anderen volledig eigen. Denk maar aan ‘Si tu t’imagines’ en ‘Trois petites notes de musique’. Jammer genoeg overleed de zangeres op 23 september. Ze werd 93 jaar oud.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?