September songs: Een regenachtige september voor Frank Sinatra

Proximus Pickx sluit de selectie van muziek opgedragen aan de maand september af met ‘September in the Rain’ van Frank Sinatra. De maand loopt op een einde en de zon maakt steeds meer plaats voor grijze wolken en regen. Sinatra had het bij het rechte eind.

Het legendarische nummer werd voor het eerst uitgebracht in 1937 door Harry Warren en Al Dublin. Sindsdien interpreteerden talloze artiesten het lied naar hun beste kunnen. Guy Lombardo, Sam Donahue, Peggy Lee, Julie London en zelfs de Beatles maakten hun eigen versie. Sinatra waagde zich eraan op zijn album ‘Sinatra’s Swing Session!!!’ uit 1961.
 
De nostalgische woorden refereren naar de regen in september, de komst van de herst, het vallen van de bladeren en de bruiner en grijzer wordende natuur. Het einde van de zonnige zomer brengt sommigen in een sombere en zelfs depressieve stemming, en dat is dit jaar niet anders. Het weer verandert, de wind en de regen zijn dagelijkse kost; de frisse herfst kan beginnen. Sinatra verlicht de gemoederen door het nummer van blazers, strijkers en een swingend tempo te voorzien. Vooral het orkest onder leiding van Nelson Riddle draagt daartoe bij.

Ontdek hier het eerste nummer in de reeks: 'Wake Me Up When September Ends'.
Ontdek hier het tweede nummer in de reeks: 'September Song'.
Ontdek hier het derde nummer in de reeks: 'September'.


Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?