Scream en Team Liquid halen het van Davidp en G2 Esports

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen zondag vond de Best in the West Valorant Showdown plaats. Het evenement werd opgezet door Team Liquid en zag het organiserende team de strijd aangaan met Mixwell en zijn G2 Esports-teamgenoten in een leuker format dan de Ignitions Series die tot nu toe werden georganiseerd.

Twee Belgen in twee dominante teams binnen het Valorant-circuit werden verenigd in een showmatch met custom regels en gebaseerd op een leuker format. Het format had alles om te plezieren en hield zich aan zijn beloftes in deze periode van de Ignitions Series (het tot nu toe georganiseerde Valorant-circuit; nvdr). Ook de details van het officiële First Blast-circuit, dat enkele dagen geleden door Riot Games werd gelanceerd, moeten nog steeds bekend gemaakt worden.

Aan de ene kant, Scream en zijn Team Liquid. Hoewel de speler zich op 7 augustus bij het team aansloot en van plan was om zijn legendarische one-tap te gebruiken voor zijn team, merkte hij dat goede resultaten behalen moeilijker verliep dan verwacht. Ondanks een derde plaats op de Blast Twitch Invitational hadden we meer van het Britse team verwacht.

Aan de andere kant, Davidp, gerekruteerd door de organisatie G2 Esports om het team, samengesteld door de Spanjaard Mixwell, te versterken. Het lijdt geen twijfel dat we het hier hebben over het team dat het circuit domineert sinds zijn oprichting. Met een indrukwekkende balans van zeven eindoverwinningen op zeven toernooien was het team dus favoriet in een format dat, ter herinnering, volledig verschilde van een competitieve wedstrijd.

Deze showmatch werd inderdaad georganiseerd met voor de gelegenheid aangepaste regels. Ondanks het minder competitieve aspect slaagden de teams erin om de fans te hypen met treiterij op sociale media. De rivaliteit tussen de twee teams was nadrukkelijk aanwezig. Het was duidelijk waarom G2 afgelopen zondag de gast was van Liquid, de outsider wilde laten zien dat hij kon winnen van de heerser op het circuit.

En de verrassing was op de afspraak. In een eerste game waarin alle spelers met Jett speelden, nam Team Liquid de leiding in een eenrichtingswedstrijd die het met 13-1 won. De laatste twee games werden gewonnen door Adil “ScreaM” Benrlitom en zijn teamgenoten (13-9 op Split en 13-7 op Ascent).

Dit was geen wedstrijd waaruit veel lessen getrokken kunnen worden. De spelers moesten onder andere de sensitivity veranderen om het format aantrekkelijker en entertainend te maken. Hoewel de wedstrijd weinig belang had wat betreft in-game strategieën en speltactieken, maakte hij ons in ieder geval één ding duidelijk. Esports op Valorant heeft een mooie toekomst voor zich en we kunnen niet wachten om te zien wat Riot Games in petto heeft voor het officiële circuit.

Copyright afbeelding: Team Liquid

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top