Nieuw op Eén: Andermans Zaken met Kamal Kharmach

Komiek Kamal Kharmach kan niet alleen mensen aan het lachen maken, hij is ook nog eens gepassioneerd door economie en ondernemen. In zijn nieuwe programma gebruikt hij zijn diploma en zijn ervaring als docent bedrijfseconomie om ondernemers in moeilijkheden te helpen.

Kamal Kharmach was al even actief als komiek toen hij door zijn passage in ‘De Slimste Mens’ in 2015 in heel wat huiskamers een bekende naam werd. In 2018 maakte hij met ‘Het collectief geheugen’ zijn eigen humoristische panelshow. Nu gebruikt hij ook zijn passie voor economie in zijn nieuwe programma ‘Andermans Zaken’. Kharmach is namelijk komiek, maar ook docent bedrijfseconomie aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij richtte zijn eigen donutzaak op en verkocht die met succes. In zijn buurt heeft hij zelfs de bijnaam “den boekhouder”. Die kennis en ervaring zet hij nu in om kleine ondernemingen te helpen.
 
Kamal gaat langs bij ondernemers die om een of andere reden niet het gehoopte succes boeken. Hij gaat de uitdaging aan om door hun cijfers te spitten en een oplossing te vinden. Dat biedt kijkend Vlaanderen een unieke blik achter de schermen bij die ondernemingen en de uitdagingen waar ze dagelijks voor staan. “Er heerst een foute perceptie dat een eigen zaak hebben rijkdom garandeert, maar helaas zijn er veel ondernemers en zelfstandigen die dag in dag uit keihard werken en dan nog maar nauwelijks het einde van de maand halen”, zegt Kamal.

Voor én na corona
 
Alle opnames gebeurden voor de coronacrisis toesloeg, dus als kijker weten we maar al te goed dat de ondernemers nog heel wat moeilijke tijden te wachten staan nadat Kharmach en zijn camera’s vertrokken zijn. Op het einde van elke aflevering krijgen we wel te zien hoe het de bedrijven vandaag vergaat. Zo schetst het programma niet alleen een beeld van het gewone ondernemersleven, maar ook de worstelingen om een crisis te overleven.
 
In de eerste aflevering gaat Kamal langs bij Bakkerij Laurens in Varsenare, waar Melissa droomt van een uitbreiding terwijl haar man Laurens alles doet om de zaken draaiende te houden. Tussen al het werk door heeft het koppel amper tijd om hun dochter te zien opgroeien. Volgens Kamal moeten ze vooral efficiënter werken.
 
Kijk vanaf vanavond zeven woensdagen lang naar ‘Andermans Zaken’ om 20u40 op Eén.Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?