Een volle tv-avond: de impact van corona op de reissector en nabootsen van een Giant

Vanavond kan je weer een geweldige tv-avond tegemoet gaan. Aan opties geen gebrek. Proximus Pickx geeft alvast een aantal tips.

Snackmasters

In de derde aflevering van het eerste seizoen van ‘Snackmasters’ proberen Marcelo Ballardin en Roger Van Damme zo goed mogelijk de smaak van een echte Giant uit de Quick na te bootsen. Koen Wauters, die nadat hij positief testte op het coronavirus even werd vervangen door Sean Dhondt, en Ruth Beeckmans leiden alles in goede banen.

‘Snackmasters’, om 20u40 op VTM

Telefacts NU

Na ‘Snackmasters’ is er Telefacts NU en daarin komt het verhaal van Ellen naar voren. Zij heeft al tien jaar een immense pijn in de buik. Van de gynaecologen krijgt ze te horen dat dit 'normaal' is en het nu eenmaal bij ongesteld zijn hoort. Dat blijkt echter niet te kloppen, want Ellen blijkt endometriose te hebben. Net als twee miljoen andere vrouwen.

'Telefacts NU', om 21u45 op VTM

Lady Truckers

Op VTM 2 kan je terecht voor de vierde aflevering van het eerste seizoen van Lady Truckers. In dit programma worden vrouwelijke truckchauffeurs uit Vlaanderen gevolgd. Ons land telt 57.000 truckchauffeurs, waarvan amper 750 vrouwen.

'Lady Truckers', om 21u45 op VTM 2

Durf Te Vragen

In 2018 werden in België 882 nieuwe hiv-diagnoses vastgesteld. Ondanks het feit dat het aantal nieuwe hiv-besmettingen ieder jaar daalt en er ondertussen doeltreffende medicatie op de markt is, merken dragers dat er nog een groot taboe is rond de onderwerpen hiv en aids. Zeven mensen met hiv antwoorden op de nodige vragen omtrent hiv. Siska Schoeters ontmoet acteur en danser Darryl en Antwerpenaar Patrick, die ooit het label ‘hiv-patiënt’ kregen.

'Durf Te Vragen', om 20u40 op Eén

Een Zomer als geen andere

De zomer van 2020 was bijzonder vreemd. COVID-19 heeft een grote impact op ons leven, maar het heeft geen impact op de klimaatverandering. Rudi Vranckx praat erover met glacioloog Harry Zekollari bij de Morteratschgletsjer in Zwitserland die elk jaar weer een stuk kleiner wordt. Vranckx trekt verder naar Oostenrijk en merkt dat het in Zell Am See en Wenen bijzonder kalm is.

‘Een Zomer als geen andere', om 21u20 op Eén

Chateau Meiland

In de tweede aflevering van seizoen vier begint op het chateau de tijd te dringen. In het kasteel is het werk bijna af, maar in het bijhuisje valt er nog veel werk te verrichten. Daarnaast is hoofdaannemer Sellam vanwege alle stress opgenomen in psychiatrische inrichting. De familie moet nieuwe klusjesmannen zoeken en zelf aan de slag gaan.

'Chateau Meiland', om 20u35 op VIJF

Films

Bekijk alles
Top