Club NXT zag afgelopen vrijdag haar thuismatch tegen KVC Westerlo in het water vallen omdat de Covid-19 besmettingen bij de Kempenaars nog steeds te hoog lagen. Toch betekende dat niet voor iedereen een voetballoos weekend.
Met Senne Lammens, Maxime De Cuyper en Thomas Van Den Keybus zaten er drie Club NXT-titularissen in de A-selectie van Philippe Clement. Het trio zat op de bank voor de derby tegen de buren van Cercle. Voor Van Den Keybus en De Cuyper was het niet de eerste A-selectie van het seizoen; zij werden eerder ook al geselecteerd. Maar voor het eerst mocht er wel een speler van Club NXT invallen bij het A-elftal van Club Brugge.

Vier minuten voor affluiten gunde Clement Van Den Keybus zijn debuut in het eerste elftal. De patron van Club NXT mocht de patron van Club A (Ruud Vormer) komen vervangen. Een mooi moment voor de talentvolle middenvelder die nadien ook nog een complimentje kreeg van de coach. "Kansen krijg je niet, die dwing je af door jezelf te tonen op trainingen en in matchen. Ik had het gevoel dat dit het juiste moment was om Thomas te brengen. Hij maakte al een goede evolutie door", klonk het bij Clement.

Eerder dit seizoen kregen ook al Nick Shinton en Amadou Sagna al een plekje op de bank naast Clement. Toch was het dus wachten op de slotminuten van de Brugse derby vooraleer de eerste Club NXT-speler dit seizoen ook effectief minuten mocht maken in het A-elftal.