Word een wiskundig genie met deze films en series

Staartdelingen, meetkunde, vergelijkingen… Wiskunde kan complexe en droge leerstof zijn. We leren allemaal beter als we ons amuseren en Proximus Pickx heeft dat in het snotje. Terug naar school met deze films en series die je wiskunde helpen blokken.

21

Wiskunde kan je veel geld opbrengen! Ben Campbell moet om zijn studies aan M.I.T. te betalen enkele studentenjobs doen. Op een dag wordt hij aangesproken door zijn prof Micky Rosa, die hem een kans biedt om zijn wiskundige talenten in de praktijk om te zetten. Elk weekend reizen Rosa en een kleine groep studenten namelijk naar Las Vegas om blackjack te spelen. Door kaarten te tellen en statistiek te gebruiken, slaagt het team erin om telkens met grote bedragen naar huis te gaan. Maar het spel kan ook gevaarlijk zijn, zeker als je een casino tegen je in het harnas jaagt.

Numb3rs

Alleen al omwille van de titel verdient deze serie een plaatsje op de lijst. Don Eppes werkt voor de FBI. Om hem bij zijn onderzoeken te helpen, schakelt hij zijn zijn broer Charlie in, een beloftevolle wiskundige. Die gebruikt data om misdaden te analyseren, tendensen te vinden en zo gedrag te voorspellen. Verschillende wiskundigen werden geconsulteerd bij het schrijven van de serie. Daarom tonen de afleveringen doorgaans voorbeelden van echte wiskunde. Ze helpen met de intriges, maar alle formules die op het bord staan, kloppen ook echt!

Good Will Hunting

Will woont in een arbeiderswijk in Boston waar hij samen met zijn vrienden niets beters te doen heeft dan in bars rondhangen en keet schoppen. Nochtans heeft Will een ongelooflijk talent voor wiskunde. Wanneer hij de gangen van een technologieschool veegt, vindt hij een complexe oefening op het bord van professor Lanbeau en lost hij die met gemak op. De prof merkt Will en zijn ongeëvenaard talent op en doet er alles aan om hem zijn talenten ten volle te gebruiken.

Scorpion

Walter O’Brien is een van de slimste mannen ter wereld. Letterlijk, want hij heeft het vierde hoogste IQ van iedereen op de planeet. De Amerikaanse regering rekruteert hem om een team van hoogbegaafden samen te stellen die oplossingen zoeken voor crisissen en complexe dreigingen. Het enige waar ze nog niet in uitblinken, is samenwerking. Een van de genieën is Sylvester Dodd, een ware menselijke rekenmachine en specialist in statistiek. Als zijn prestaties je niet motiveren om je wiskundeknobbel te trainen, dan weten we het ook niet.

The Man Who Knew Infinity

Deze film vertelt het levensverhaal van Srinivasa Ramanujan, een van de grootste wiskundigen van de afgelopen eeuwen. Hij is geboren in 1887 in India en trad tijdens de Eerste Wereldoorlog toe tot de beroemde Cambridge University in Engeland. De autodidact ontwikkelde samen met zijn mentor professor Godfrey Harold Hardy een groot aantal theorieën. Ook voor deze film leenden experts hun kennis om ervoor te zorgen dat de wiskundige aspecten van de film helemaal kloppen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?