NumberOne CSGO: TheDice vindt in LowLandLions zijn meester

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is de finale waar iedereen op zat te wachten. Maar voor deze editie heeft de Legend Stage van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive een nieuwe kampioen, de LowLandLions!

Na enkele weken van groepsfase kwamen zes teams elkaar zaterdag tegen in de play-offs, in de hoop een plaats te bemachtigen in de finale en het grootste deel van de geldprijs van €5.000 te bemachtigen. TheDice en LowLandLions, rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde, moesten wachten op de winnaars van de duels UBITEAM vs Epsilon en Panthers Never Surrend vs Apologis.

Deze kwartfinales werden fel betwist met telkens een wedstrijd over drie rondes. In het eerste duel begon UBITEAM met een 12-16-nederlaag op Overpass. Maar het team reageerde met een 16-12 op Inferno om zich vervolgens te kwalificeren voor een halve finale tegen TheDice na het forfait van Epsilon.

Maar voor we aanbelandden bij die halve finale leverden de spelers van Apologis een mooie prestatie af. Hoewel lager gerangschikt dan de Panthers in de groepsfase en na een eerste kaart die met 16-10 verloren ging, antwoordde Apologis met twee opeenvolgende zeges op Mirage (9-16) en Vertigo (10-16). Met de 1-2-overwinning plaatste ook Apologis zich voor de halve finales. Daarin zou het LLL ontmoeten.

De eerste halve finale van de Legend Stage tussen TheDice en UBITEAM werd ook op zaterdag gespeeld, omstreeks 20u. De regerende kampioen stak in uitstekende vorm en liet geen ruimte voor twijfel! Met twee overtuigende overwinningen bereikten XpG en zijn team in sneltempo de finale!

Na een welverdiende nachtrust was het tijd voor het vervolg, de tweede halve finale met LLL vs Apologis!

© LouvardGame

Ook aan die confrontatie kwam snel een einde. Niemand minder dan LLL en TheDice hadden het recht om elkaar te ontmoeten aan het slot van deze editie. Een duidelijke 2-0-overwinning (16-9 op Dust 2 en 16-5 op Nuke) stuurde de bende van Stev0se naar de finale.

Maar vóór de heruitgave van de laatste groepswedstrijd streden UBITEAM en Apologis onderling om de derde plaats! Terwijl de eerste map met het kleinste verschil in het voordeel van UBITEAM (16-14 op Mirage) uitdraaide, was het verschil op Nuke groter: 16-7. Ninis en co eindigden op een mooie derde plaats.

Vervolgens was het tijd voor de langverwachte finale. LLL startte met een klein psychologisch voordeel na winst tegen de TheDice op de slotspeeldag van de groepsfase. De finale kondigde zich vooraf aan als een nagelbijter en zoals verwacht gaven de twee teams elkaar heel weinig toe! Het waren uiteindelijk de “Lions” die het sterkst bleken te zijn. Op Dust 2 stond LLL altijd voor en het haalde ook de overwinning binnen (10-16). Op Vertigo keerde het team daarentegen een situatie om die verloren leek! Kapitein StevOse en zijn teamgenoten moesten achtervolgen tot in de laatste rondes. Maar in het slot gingen ze op en over TheDice! LowLandLions veroverde de titel na een adembenemende ontknoping: 14-16. Ondanks een uitstekend spelniveau slaagden de spelers van TheDice er niet in om een derde wedstrijd uit de brand te slepen. Ze eindigden deze keer zo op de eervolle plaats van vice-kampioen!

Copyright afbeelding: LowLandLions

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top