Wat is er toch aan de hand met David Goffin?

Sport | De eerste ronde op Roland Garros werd meteen het eindstation voor David Goffin, de nummer 12 toch op de ATP-wereldranglijst. Beul van dienst werd het 19-jarig, Italiaanse toptalent Jannik Sinner. Waar loopt het de laatste tijd mis voor Goffin? Naar eigen zeggen kampt de Belg met een motivatieprobleem.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toegegeven, Sinner was misschien wel de slechtst mogelijke loting voor Goffin. De 19-jarige Italiaan wordt gezien als een enorm toptalent in tennisland. Goffin en Sinner kregen de eer om Roland Garros te openen op het nieuwe Philippe-Chatrier-veld, dat nu uitgerust is met een uitschuifbaar dak. Het bleek een vergiftigd geschenk voor de 29-jarige Luikenaar, die meteen zijn koffers moest pakken na een 3-0 bolwassing.

Toch niet de juiste voorbereiding?

De Belgische nummer 1 kwam dan ook in Parijs aan met een moeizame voorbereiding op het gravel. Goffin verteerde de overstap naar gravel maar moeilijk sinds zijn uitschakeling in de achtste finales op de US Open. In Rome kreeg hij meteen een stevig lesje van Marin Cilic. Volgens Goffin was het skippen van het toernooi in Hamburg en bijgevolg een intensieve graveltraining genoeg om tiptop aan de start van Roland Garros te staan. Niet dus.

Enkel de eerste set was nog spannend, met uiteindelijk 7-5 winst voor Sinner. Daarna zakte Goffin volledig in elkaar. De 19-jarige Italiaan had duidelijk geen zenuwen en pakte uit met tennis van de bovenste plank. Het werd nog 6-0 en 6-3. Dat Goffin hem voor aanvang van het duel een “potentiële grandslamwinnaar” noemde, bleek dus niet gelogen.

Corona speelt Goffin parten

Naast het bedroevende spelniveau baart vooral de mentale toestand van de Belgische nummer 1 zorgen. De coronacrisis lijkt Goffin parten te spelen. "Ik zit constant met een ongerust gevoel. Voor elk toernooi weet je niet of er een positieve test komt of niet”, aldus Goffin.

"Ook voor de staff is het ingewikkeld. De regels zijn niet overal hetzelfde en elke week is anders. Ook voor je privéleven is het moeilijk. Mentaal fris blijven is voor mij het moeilijkste. Ik voelde me vandaag wat leeg en had geen energie", zei hij tot slot.

Volg het verdere verloop van Roland Garros op Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top