De Planckaerts maken het beste van de lockdown in ‘Château Planckaert’

In de vierde aflevering van ‘Château Planckaert’ liggen de werken aan het Franse kasteel helemaal stil door corona. De familie werkt aan verschillende projecten op Belgische bodem en even wanen we ons weer in ‘De Planckaerts’. Dit zijn de hoogtepunten.

Elk gezin in de familie Planckaert blijft noodgedwongen in de eigen bubbel. “Anders gaat het beestje komen”, zegt de jongste telg van Stephanie, Elara op haar vijfde verjaardag. Eddy en Christa mogen enkel zwaaien aan het raam.
 
De Planckaerts zouden hun naam geen eer aandoen als ze niet elk een eigen bouwproject hadden. De ene maakt afdakjes met zitbanken voor wanneer de toeristische sector weer opent, de andere bouwt een boomhut. En ook de kinderen leren werken met hun handen, tussen al het huiswerk door.
 
Het gemis slaat hard toe in de familie, die normaal bijna elke dag samenkomt. Wanneer Stephanie en haar kroost een doos met foto’s en een brief achterlaten op het terrein van Eddy en Christa, schiet het gemoed van Eddy vol. Hij slaagt er maar net in om de brief te lezen.

Driften
 
Tussendoor denken ze ook aan het kasteel in Frankrijk, al zegt Francesco het al vergeten te zijn. Als ze de lockdown samen in Frankrijk hadden doorgebracht, dan stonden ze nu ongetwijfeld al ver. Nu kunnen ze alleen nog maar bedenken hoe hun planning volledig in de war is geraakt. In de teaser voor volgende week leren we dat ze er na zes maanden zullen terugkeren.
 
Intussen zijn Eddy en Christa zo trots op het werk dat Junior verrichte aan de afdakjes, dat ze er zowaar van in de stemming komen. “Junior, ga eens wandelen. We gaan hier de romantiek arrangeren!” Junior krijgt een spervuur van vragen over zijn liefdesleven en zijn nieuwe vriendin. Eddy lijkt vooral geïnteresseerd in de logistieke kant. “Die anderhalve meter afstand houden, hoe ga je dat doen?”
 
De heroïsche apotheose van de aflevering kwam van Francesco, die samen met Junior de schoolbus in gang kreeg die al elf jaar stilstaat op het terrein van Eddy. Een beetje prutswerk en de bus knalt door de bossen, waar hij dienst zal doen als kampeerplaats voor koppels die in het thema ‘Into the Wild’ willen slapen. Eddy dacht dat het nooit zou lukken en staat met zijn mond vol tanden. “Soms moet je eens zwijgen”, zegt hij.
 
Volgende week gaat het avontuur in Frankrijk verder, wanneer de Planckaerts eindelijk hun kasteel terugzien.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?