LeBron James maakt zich op voor NBA-finale tegen ex-ploeg Miami Heat

Sport | Miami Heat tegen Los Angeles Lakers, dat wordt de NBA-finale van dit seizoen. Miami won zondagavond het zesde duel in de finale van de Eastern Conference met 125-113 tegen Boston Celtics, goed voor het ticket richting de finale. Daarin wacht een confrontatie met hun voormalige ster LeBron James.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De apotheose van een apart NBA-seizoen is nabij. We kennen namelijk de twee finalisten. Miami Heat ontdeed zich van Boston Celtics, terwijl Los Angeles Lakers te sterk bleek voor Denver Nuggets. In de Conference Finals werd er gespeeld naar een best-of-seven. Miami haalde het met 4-2, Los Angeles met 4-1. Beide ploegen maakten indruk tijdens de play-offs . Het is bijgevolg niet simpel om een favoriet aan te duiden.

LA Lakers, zwaargewicht in de NBA

LA Lakers wist zich voor de 32ste keer in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de grote NBA-finale, hun eerste evenwel in tien jaar. Zestien finales werden er al winnend afgesloten, waarvan de laatste dus in 2010. Bij de Lakers drukte de intussen 35-jarige LeBron James nog maar eens zijn stempel op het team waarin hij actief is. King James liet in het finale duel tegen Denver een triple double noteren, met 38 punten, 16 rebounds en 10 assists.

Voor LeBron wordt het zijn tiende NBA-finale. Drie daarvan won hij. In 2012 en 2013 won hij de titel met Miami Heat, in 2016 pakte hij het kampioenschap met Cleveland Cavaliers.

Naast LeBron rekenen de Lakers ook op Anthony Davies. De tandem wil kost wat kost de titel naar de City of Angels brengen. Zijn vorm zal van doorslaggevend belang zijn om mede de verdediging van Miami open te breken.

Ex-ploeg Miami wacht op LeBron

Voor Miami Heat wordt het straks de zesde NBA-finale uit de clubgeschiedenis, de eerste sinds 2014. Miami Heat won de NBA-finale in 2006, 2012 en 2013. Bij de laatste twee zeges speelde LeBron James nog in Miami.

Vooral het solide blok zal er moeten staan om de plannen van voormalig beschermeling King James te dwarsbomen. Speerpunt bij Miami is Jimmy Butler, die zondag nog goed was voor 22 punten tegen Boston. Het team rekent daarnaast ook op Bam Adebayo. Die laatste maakte tegen de Celtics 32 punten, 10 daarvan in het laatste kwart. Ook de ervaring van Andre Iguodala zal van doorslaggevend belang zijn. De nu 36-jarige Iguodala wist in het verleden LeBron James al drie keer te verslaan in een NBA-finale.

Bekijk de NBA-finals, te beginnen vanaf woensdag, op Eleven Sports. Je vindt alle kanalen terug in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top