Huurdeal eindelijk rond: Moreno van Man. City naar Lommel SK

Sport | Lommel SK ging zondag in eigen huis de boot in tegen KMSK Deinze. Een nederlaag die ook Marlos Moreno niet kon verhinderen, ondanks een meer dan degelijke invalbeurt. Het feit dat de naam van de Colombiaan (eindelijk) op het wedstrijdblad stond bij de Limburgers, was nochtans een verrassing van de chef.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 24-jarige Colombiaan vertoeft al een maand in Lommel, maar werd nog niet officieel aangekondigd bij de club. Moreno moest zich de voorbije weken bewijzen op training terwijl werkgever Manchester City en zusterclub Lommel SK de werkvergunning in orde probeerden te krijgen. Dat lukte voor het weekend op de valreep waardoor de huurdeal de afgelopen dagen definitief afgerond werd.

Met Moreno haalt Lommel alweer een talent met een stevig prijskaartje naar de Gestelsedijk. De aanvaller is vijfvoudig international bij Colombia en werd in 2016 voor maar liefst 5,5 miljoen euro binnen gehaald door Manchester City. Toch kon Moreno zich niet doorzetten in Engeland. Uitleenbeurten naar Spanje (Deportivo La Coruna, Granada), Brazilië (Flamengo), Mexico (Santos Laguna) en Portugal Portimonense) leverden wel speelminuten, maar geen definitieve doorbraak op.

In de pijplijn

Naast Moreno hoopt Lommel SK om de deals van Vinicius Souza (Flamengo) en Ishak Boussouf (ES Sétif) rond de krijgen. Boussouf vertoeft al in Limburg, maar is momenteel licht geblesseerd. Souza zou deze week richting België komen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top