Virginie Efira, alomtegenwoordig in Franse cinema, maar akomstig uit… Schaarbeek

In Franstalig België kennen sommigen haar nog als televisiepresentatrice, anderen als comédienne, maar één ding is zeker: Virginie Efira heeft zowel het grote als het kleine scherm veroverd. De Brusselse actrice kan vandaag terugblikken op een indrukwekkende internationale carrière, maar in Vlaanderen is ze veelal een nobele onbekende.

Voor een hele generatie Franstalige Belgen is Virginie Efira het gezicht van ‘Star Academy’ en later ‘A la Recherche de la Nouvelle Star’, de Waalse versie van ‘Idool’. Door die muzikale programma’s schakelde haar carrière wat hoger, want in Frankrijk mocht ze in 2006 Benjamin Castaldi vervangen als presentator van ‘La Nouvelle Star’ op TF1. Vier jaar later zou ze een punt zetten achter haar carrière als presentatrice, maar de stappen richting internationale populariteit waren gezet. Ze besluit voor de camera’s te blijven.
 
Haar eerste wapenfeiten op het grote scherm waren dubs. In 2004 sprak ze de stem van Jennifer Love Hewitt opnieuw in voor de Franstalige versies van ‘Garfield’ en later ‘Garfield 2’. Later leende ze ook haar stem aan ‘Hotel Transsylvanië’. Ze speelde intussen rollen in kleinere films, voor ze in elke Franstalige komedie een vaste waarde werd.
 
In 2010 prijkte ze op de affiche van de film ‘Le Siffleur’, naast Thierry Lhermitte en François Berléand. Ze bewees haar talenten in komedies en romcoms, zoals in ‘L’amour, c’est mieux à deux’. Haar successen leverden in 2013 de titel van “Femme de l’année” op in magazine GQ.

Van komisch naar dramatisch

Efira nam nadien steeds meer ernstige en zelfs sombere rollen aan. Met haar palmares in dramafilms sloeg ze beslist een nieuwe weg in. Ze verscheen bijvoorbeeld in de film ‘Victoria’, die op het filmfestival van Cannes de juryprijs in de wacht sleepte. Daarnaast speelde ze in de psychologische thriller ‘Elle’ en ‘Un homme à l’hauteur’ naast de Franse steracteur Jean Dujardin. We zagen haar ook in de successerie ‘Dix pour cent’ als zichzelf. Waar ze altijd haar plezier in bleef vinden, is het dubben.
 
De carrière van Virginie Efira kent heel wat hoogtepunten en zal in de toekomst ongetwijfeld nog hoge toppen scheren. De getalenteerde actrice die van het presenteren naar het witte doek ging, doet haar publiek lachen en huilen. In het Franse taalgebied is ze een ware ster, het wordt tijd dat we haar in Vlaanderen ook wat beter leren kennen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?