Niet te missen op tv (28 september – 4 oktober): de tv als therapeut

Met je tv of een ander scherm kun je niet alleen meekijken, maar ook meeleven.

Dat bewijzen deze 4 tv-tips waarbij je zintuigen maximaal ondergedompeld worden in het leven zoals het is, was of wordt.

Welke dromen zijn vervuld of vervlogen?

Voor het Eén-programma ‘Man bijt hond’ trok Martin Heylen in 1998 voor het eerst een lijn op de landkaart van Vlaanderen. In elke gemeente of stad waar die rechte lijn doorsneed, belde hij op goed geluk aan. Zo stapte hij de meest uiteenlopende huiskamers en levens binnen, met mooie en oprechte reportages achter de gevels tot gevolg.

Nu, twintig jaar later, staat Martin voor dezelfde deuren. En weer belt hij aan, zonder te verwittigen. Wie zal de deur openen? Hoe is het de vroegere bewoners vergaan? Het leven vloog vooruit en er is sindsdien veel gebeurd. Het doet ons vanzelf nadenken over wat ons de komende twintig jaar in ons leven te wachten kan staan.

Martin is benieuwd naar welke dromen zijn vervuld of vervlogen, welke obstakels zijn overwonnen en hoe. En opnieuw is er de verrassing, ontroering, het blij weerzien, lachen en wenen. Wat doet het leven met een mens, en wat doet een mens met het leven?

Bekijk ‘Zelfde deur, 20 jaar later’ op maandag 28 september om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Stand-upcomedian Kamal Kharmach adviseert bedrijven

Vanaf woensdag 30 september helpt Kamal Kharmach zes Vlaamse ondernemingen in nood in het nieuwe Eén-programma ‘Andermans zaken’. De comedian gaat langs bij zes ondernemingen, elk met een eigen profiel, ambities en dromen. Helaas staan de ondernemers ook voor grote uitdagingen en weten ze niet goed weten hoe er mee om te gaan.

Kamal — ook zelf ondernemer — gaat langs bij Bakkerij Laurens (Varsenare), House Raccoon (Mechelen), Captain Cork (Antwerpen), For Freedom (Knokke-Heist), Sarriette (Peer) en Atelier Mestdagh (Merelbeke). Ze hopen dat hij hen kan helpen om klaarheid te scheppen in de chaos.

Kamal Kharmach won in 2014 Humo’s Comedy Cup. Sindsdien ging het pijlsnel voor de Antwerpenaar. Hij verscheen in programma’s als ‘Het Collectief Geheugen’, ‘De Drie Wijzen’ en ‘Everybody Happy’. Maar het grote publiek leerde hem vooral kennen dankzij zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’.

Bekijk ‘Andermans zaken’ op woensdag 30 september om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

De internationale cocaïnehandel

Van de makers van ‘Gommora’ is er vanaf woensdag 30 september nieuwe topfictie op Canvas. Het misdaadepos ‘ZeroZeroZero’ schetst een onverbloemd en hard beeld van de internationale cocaïnehandel: van de Mexicaanse kartels over de Amerikaanse transporteurs tot de Italiaanse maffiafamilie die voor de distributie in Europa zorgt. Spanningen binnen die laatste familie hebben verstrekkende gevolgen voor het hele netwerk.

‘ZeroZeroZero’ is een combinatie van een snoeiharde Mexicaanse narcothriller met een Italiaans maffiaverhaal en een Amerikaans familiedrama. De reeks toont het complexe netwerk van de internationale drugstrafiek op een visueel verbluffende manier, waarbij extreem geweld naadloos overgaat naar intieme momenten of idyllische landschappen.

De serie werd opgenomen op locaties in Mexico, de Verenigde Staten, Senegal, Marokko en Italië. De hoofdrollen worden vertolkt door een internationale cast met onder anderen Gabriel Byrne, Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Giuseppe de Domenico en Harold Torres.

Bekijk ‘ZeroZeroZero’ op woensdag 30 september om 22u00 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

De grootste mysteries blootgelegd

De best bewaarde geheimen van onze geschiedenis liggen verscholen onder de dikke ijslagen van onze planeet. Door opwarming van de aarde of toevallige vondsten worden deze geheimen zo af en toe prijsgegeven.

De serie ‘Secrets In The Ice’ toont welke opmerkelijke ontdekkingen in de loop der jaren zijn gedaan. Zoals de vondst van een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog onder het ijs van Groenland. Het blijkt niet het enige vliegtuig te zijn dat hier ‘begraven’ ligt. Wat is er aan de hand met de plek waardoor er zoveel vliegtuigen neerstorten?

Ook opmerkelijk zijn de overblijfselen van honderden mensen die zijn gevonden in een bevroren meer midden in de Himalaya, ver weg van de bewoonde wereld. Een massagraf? Een begraafplaats? Overblijfselen van een slagveld?

Historici en archeologen buigen zich over deze en andere vragen en proberen onze ijzingwekkende geschiedenis te begrijpen.

Bekijk ‘Secrets In The Ice’ op vrijdag 2 oktober om 20u30 op Discovery of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?