Helft van top topschutterslijst JPL heeft verleden in 1B / tweede klasse

Sport | Na zeven speeldagen heeft er zich een opvallende tendens gemanifesteerd in de topschuttersranking van 1A. Zes van de twaalf schutters die al minstens 3x scoorden, hebben een verleden in 1B of in de voormalige tweede klasse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst is natuurlijk huidig topschutter Daan Heymans. De middenvelder van Waasland-Beveren brak door bij KVC Westerlo toen de Kemphanen in 2017 naar de Proximus League zakten. Een jaartje later werd hij weggeplukt door Waasland-Beveren, dat hem na de kerstkalkoen als huurling een half jaar terug naar 1B stuurde (Lommel SK).

Bij de eerste achtervolgers ligt het 1B-verleden van Rafal Holzhauser (Beerschot) natuurlijk nog vers in het geheugen. De passages van Hans Vanaken (vier goals voor Club Brugge) en Ilombe Mboyo (vier goals voor KV Kortrijk) liggen al iets verder achter ons. Vanaken kwam destijds in tweede klasse aan het venster piepen bij Lommel SK terwijl Mboyo in 2017 uit de vergetelheid werd gevist door toenmalig 1B-team Cercle Brugge.

Wat verder in de top twaalf komen we met Marius Noubissi (Beerschot) en Kamal Sowah (OHL) ook nog twee jongens tegen die vorig seizoen actief waren in de Proximus League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top