Manning zet topaankoop Wuytens eindelijk in de basis: "Nu vast duo met Neven? Durf ik nu niet te stellen..."

Challenger Pro League | Stijn Wuytens kon op de vijfde speeldag eindelijk zijn eerste basisplaats halen bij Lommel SK. De centrumverdediger was vorig jaar nog titularis bij de Nederlandse vice-kampioen AZ Alkmaar, maar had bij Lommel kennelijk meer moeite om een basisplaatsje te veroveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ervaren Limburger kampte in de voorbereiding met een vervelende blessure en had zo wat meer tijd nodig dan zijn ploegmakkers om volledig wedstrijdklaar te raken. Vorige week kreeg Wuytens met een invalbeurt van drie minuten zijn eerste competitieminuten op het veld van RWDM en tegen SK Deinze werd zijn trainingslabeur dan eindelijk beloond met een eerste basisplek.

Niemand zeker

Wuytens nam plaats naast aanvoerder Glenn Neven (die voor de match gehuldigd werd voor zijn 250e match in het shirt van Lommel) waardoor Laurent Lemoine naar de rechterflank verhuisde en de licht geblesseerde Jonathan Hendrickx naar de bank werd verwezen.

Maar veel zoden bracht het niet aan de (Gestelse)dijk. Lommel liet zich - net zoals de voorbije weken - regelmatig makkelijk ringeloren achterin en daar kon ook de ervaren Wuytens niet al te veel aan veranderen. Coach Liam Manning was na de match dan ook niet helemaal tevreden over zijn herschikte verdediging. "Ik durf nu niet te stellen dat Wuytens en Neven het vaste duo centraal achterin gaan worden", stelde hij. "Ze zullen er in de loop van volgende week weer voor moeten werken op trainen. Niemand van deze selectie mag te zeker zijn van zijn plaats in het elftal."

Grinta

Toch kreeg de hele ploeg er wel wat van langs van de Engelsman. "We maken over het algemeen nog te veel fouten die we eigenlijk al niet meer zouden mogen maken. Als we op deze manier verder blijven doen, dan gaan we een moeilijk seizoen tegemoet. Ook de intensiteit moet naar omhoog. Dat maakt mee het verschil in een reeks waarin de ploegen zo aan elkaar gewaagd zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top