Ken je deze serie nog: MacGyver

In het tijdperk van het streamingplatform komen er alsmaar meer series bij. Slechts enkelen blijven lang in de schijnwerpers staan. In het verleden was dat anders. Sommige programma’s hebben jarenlang een monopolie uitgeoefend op de televisie. Bij de Amerikaanse serie ‘MacGyver’ was dat zeker het geval.

Angus “Mac” MacGyver, de extreme knutselaar, is moeilijk te vergeten. Zijn topserie roept ongetwijfeld herinneringen op aan je jeugdjaren. MacGyver, die geacteerd werd door Richard Dean Anderson, is een avonturier, detective en geheim agent voor de Phoenix Foundation. Mac bevecht zijn vijanden liever niet met vuurwapens, maar met ingenieuze aanpakken.

De inventieve bricoleur is altijd vergezeld van zijn Zwitsers zakmes en heeft voor elk probleem een hapklare oplossing. De serie telt zeven seizoenen en werd een internationaal succes. In Vlaanderen was de serie te zien op de VRT.


Richard Dean Anderson

Voor hoofdrolspeler Richard Dean Anderson was ‘MacGyver’ de rol van zijn leven. In 1985 had de acteur alleen nog maar kleine rollen gespeeld in komische shows en in de serie ‘General Hospital’ toen hij gecast werd als MacGyver, de agent die met niet alles kan verwezenlijken. Met het succes van de serie werd hij een wereldster. Tot 1992 kenden alle seizoenen van de serie heel wat succes en ook de twee televisiefilms over de detective moesten niet onderdoen.
 
Anderson borduurde verder op zijn populaiteit door zich bij de cast van een andere populaire serie te voegen, namelijk ‘Stargate SG-1’. Dat betekende een nieuwe wending voor hem, aangezien dat een sciencefictionserie is, gebaseerd op de film ‘Stargate’ van Roland Emmerich. De rol betekende opnieuw een succes voor de acteur, die een luitenant-generaal speelt in het Amerikaanse leger die de taak krijgt om met buitenaards leven in contact te komen.
 
Anderson bleef altijd met zijn twee voeten op de grond, ondanks het enorme succes. In 2005 besloot hij het acteerwerk op te geven zodat hij meer bij zijn familie kon zijn. Hij woont momenteel in Vancouver.
 
Sinds 2016 is de man met het Zwitserse zakmes te zien in een reboot van de serie. Acteur Lucas Till vertolkt de legendarische rol en een van de originele producers, Henry Winkler, keert terug. Er zijn al vier seizoenen van de nieuwe reeks uit en het vijfde is onderweg. De reboot was bij ons te bekijken op ZES.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?