Twee Belgen staan op de shortlist van Team Vitality

Door Proximus

Deel dit nieuws

We kregen het nieuws gisteren te horen: Team Vitality, nummer één van de wereld, zou volgens 1pv en HLTV een lijstje met namen hebben voor een zesde speler die zich mogelijk zal aansluiten bij het team. Twee van onze landgenoten zouden op de shortlist staan! Laten we dit nieuws eens van naderbij bekijken.

We hebben het niet over een verandering in het basisteam, maar wel over de komst van een extra speler in een al typisch Frans team. Het idee kwam een paar maanden geleden al naar voren en Astralis maakte de optie in mei al levensvatbaar. Een zesde speler zou helpen om de burn-outs van sommige spelers te overwinnen en ze op die manier zo veel mogelijk te sparen. Bovendien zou een extra teamlid het mogelijk maken om te roteren met het oog op het groeiende aantal toernooien en competitiedagen op de kalender van de teams.

Volgens informatie die reeds door HLTV werd gedeeld, zou Vitality interesse hebben in vier spelers om de rol van zesde lid in te vullen: Bryan “Maka” Canda en Nabil “Nivera” Benrlitom van Heretics, Ali “hAdji” Haïnouss van Team LDLC OL en ten slotte Nicolas “Keoz” Dgus van CIS K23.

Van deze vier spelers zijn het natuurlijk Nivera en Keoz die ons het meest interesseren. Onze twee landgenoten zouden inderdaad het boegbeeld worden van de Belgische CSGO-scene binnen Team Vitality.

Nabil “Nivera” Benrlitom, speler bij Heretics, heeft bewezen dat zijn niveau dat van de allergrootsten benadert! Hij rijgt de goede scores aan elkaar en is voor velen de waardige troonopvolger van ScreaM, zijn grote broer. De andere Belgische naam op de lijst is Nicolas “Keoz” Dgus, die al bekend is binnen de GOS-scene en die in 2019 Syman Gaming naar de grote StarLadder-kwalificaties bracht!

De vraag is nog steeds wat de identiteit van de zesde Vitality-speler zal worden, maar één ding is zeker: de Belgen zijn populair! Dus misschien staat een van onze landgenoten dicht bij het vertegenwoordigen van de bijen. Als dit effectief het geval zou zijn, volg dan zeker het CSGO-nieuws van Pickx waar we zijn reis op de voet zullen volgen.

© 1pvcs & Team Vitality

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top