Deze films en series helpen je op weg om een nieuwe taal te leren

Ter gelegenheid van de Europese Dag van de Talen blikt Proximus Pickx terug op verschillende films/series die je vooruit kunnen helpen. Van Italiaans tot Deens tot Spaans, leer deze talen terwijl je plezier hebt.

Pan's Labyrint (2006)

Kort na de Spaanse Burgeroorlog in 1944 verhuist Carmen met haar dochter Ofélia naar het verblijf van haar nieuwe echtgenoot. Dat is de kapitein van het Franse leger, de zeer autoritaire Vidal. In dit grote huis bevindt zich een mysterieus labyrint. De bewaker, het magische en demonische wezen Pan, onthult dat zij de vermiste prinses van een onderwereld is. Er wacht het jonge meisje gevaarlijke beproevingen.

Deze Spaans-Mexicaanse fantasiefilm, geregisseerd door Guillermo del Toro, is opgenomen in de Sierra de Guadarrama in Spanje. De prent werd voor het eerst gepresenteerd op het filmfestival van Cannes in 2006. Het werd goed ontvangen door de critici en ontving drie Oscars en een Hugo voor beste film.

The Bridge (2011-2018)

‘The Bridge’ is een Zweeds-Deense televisiereeks, geregisseerd door Hans Rosenfeldt. Het verhaal begint op de grens tussen Zweden en Denemarken waar slachtoffers uit beide landen rond de Öresund brug worden gevonden.

De ordediensten van de twee landen moeten daarom samenwerken. Er wordt in samenspraak een team samengesteld om de moorden te onderzoeken.

Gomorra (2008)

‘Gomorra’ is een Italiaanse film, geregisseerd door Matteo Garrone. Het is een bewerking van het gelijknamige boek van Roberto Saviano van de Napolitaanse maffia. De speelfilm speelt zich af in Napels en gaat over de georganiseerde misdaad, "la Camorra". Er worden zes personages van de Camorra in hun dagelijks leven onder de loep genomen. Het verhaal is opgedeeld in vijf verschillende delen.

De film was ook het onderwerp van een televisieserie bij Sky Italia in 2014.

The Intouchables (2011)

Deze Franse film van Olivier Nakache en Eric Toledano is een pareltje. Philippe is een rijke aristocraat, maar na een ongeval tijdens het paragliden moet hij op zoek naar iemand die hem kan bijstaan in zijn dagelijks leven. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Een zeer opmerkelijke samenwerking, maar die neemt plots een verrassende wending aan.

'The Intouchables’ werd zeer gesmaakt en behandelt een probleem dat ook vandaag de dag nog steeds brandend actueel is: vooroordelen en racisme. Het wordt echter op een fantastische manier aangepakt, wat de film bijzonder veel lof heeft opgeleverd.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?