Refs D1B Pro League: speeldag 5

Sport | De KBVB heeft vrijdagmiddag de namen vrijgegeven van de scheidsrechters die de vijfde speeldag in 1B in goede banen moeten leiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

27/09/2020 // 20u45: RWDM - Union Sint-Gillis (Wim Smet)

De eerste echte zwanzederby sinds 1985 wordt op gang gefloten door Wim Smet. De 38-jarige Antwerpenaar is al jaren een vaste waarde in het Belgische profvoetbal en floot dit jaar ook al drie duels in 1A. Zijn laatste passage in 1B dateert van februari toen hij Sporting Lokeren - Beerschot VA voor z'n rekening nam. Smet floot in zijn carrière nog wel maar vier duels van RWDM en vier duels van Union; beide teams wonnen slechts 1x.

28/09/2020 // 16u00: Lommel SK - SK Deinze (Laurent Willems)

De 30-jarige Willems is dit weekend toe aan zijn zevende profduel in zijn carrière en zijn tweede 1B-duel van het seizoen. Eerder floot hij ook al Club NXT - Lommel (2-2). Die match was meteen ook de derde die hij van Lommel floot. De Limburgers zegevierden enkel bij de eerste ontmoeting met Willems (1-3 winst bij Oosterzonen in de hoogste amateurliga 2017-2018). Deinze kwam Willems nog maar 1x tegen en dat is meteen ook al meer dan 3,5 jaar geleden (1-1 bij Sprimont).

28/09/2020 // 20u00: Lierse Kempenzonen - RFC Seraing (Maarten Toeback)

Maarten Toeback gaat de match van zondagavond in goede banen leiden. De 28-jarige ref opent zo zijn rekening voor het nieuwe seizoen. Misschien niet toevallig dat hij op het Lisp start, want Toeback kwam de Pallieters in zijn carrière al het vaakst tegen (6x). Dat draaide niet altijd even goed uit voor de Kempenaars. Lierse (Kempenzonen) won slechts twee keer en het slikte drie rode kaarten. Maar ook Seraing heeft geen al te beste herinneringen aan Toeback. De Luikenaars pakten slechts één op zes en ook zij kregen al een rood karton onder de neus geduwd van Toeback.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top