Herbeleef: de leukste optredens in eigen moedertaal op 1 Stage Festivals

De zomer van 2020 was best wel bijzonder. Naar het buitenland reizen bleek een heuse beproeving en een feestje bouwen is niet meer wat het geweest is. Gelukkig was er '1 Stage Festivals' om het muzikale leed wat te verzachten, zowel voor de artiesten als jullie, de luisteraars. Proximus Pickx kijkt terug naar enkele optredens, deze keer van artiesten die in hun eigen moedertaal zingen.

Brihang (Couleur Café)

Moeten we Brihang nog voorstellen? De West-Vlaamse rapper maakt in de Brusselse muziektempel AB het mooie weer met zijn poëtische meesterwerkjes. Daar speelde hij op uitnodiging van Couleur Café een indrukwekkende set met toppers als 'Pasgeboren', 'Oelala', 'Rommel', 'Binnenkant', het door fans fel gesmaakte 'Casco', 'Ik wil alles', 'Ver weg' en 'Steentje'. Met een beetje hulp van Mick Lemaire en dj SNS is het een set die zeker het kijken waard is.

Yseult (Fire is Gold)

Een klok van een stem en bakken talent: Yseult gaf alles voor 1 Stage for Fire Is Gold. De van oorsprong Franse artieste Yseult verhuisde een tijdje geleden naar Brussel en terwijl ze in haar thuisland voor grote zalen speelt, kon je haar het afgelopen jaar nog in AB Club vinden voor een intiem en prachtig live concert. Wie er niet bij kon zijn, kreeg dankzij 1 Stage for Fire Is Gold een kans om haar in een intiemere setting te zien. Enkel begeleid door sporadische backtrack en pianist Nino, trakteerde ze de Bloody Louis op een unieke live-ervaring, met recente prachtnummers als ‘Noir’ en ‘Corps’ maar ook iets oudere parels zoals afsluiter ‘Diego’.

Eefje de Visser (Cactus)

Eefje de Visser speelde een exclusieve soloset voor 1 Stage for Cactusfestival. De van oorsprong Nederlandse Eefje de Visser werd verliefd op een Belg en zo werden wij een topartiest rijker. Begin 2020 lanceerde ze ‘Bitterzoet’, een plaat vol Nederlandstalige (pop)parels, die de perfecte soundtrack zouden kunnen zijn voor een eenzaam autoritje op een zonnige winterochtend. In een ideale wereld zouden Eefje en haar band deze zomer overal te lage landen de festivalweides met dat bitterzoete muziekplezier verblijd hebben. De afgelopen maanden heeft Eefje niet stilgezeten en ze blijft spelen. Ze lanceerde bijvoorbeeld haar eigen concertfilm en bracht ook voor 1 Stage for Cactusfestival een set met enkele van haar lievelingstracks uit ‘Bitterzoet’ en ‘Scheef’ uit haar vorige plaat.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?