Hoe FC Barcelona een nieuwe aanval moet creëren

Sport | Er is een revolutie gaande bij FC Barcelona. Na het vertrek van Ivan Rakitic en Arturo Vidal werd Luis Suarez gevraagd om zijn koffers te pakken richting Atlético Madrid. Nieuwe coach Ronald Koeman is van plan om zijn aanval anders te gaan invullen. Eén man zou een belangrijke rol kunnen gaan spelen: Antoine Griezmann.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het ongeluk van sommigen, kan het geluk van anderen inluiden. Luis Suarez had de tranen in de ogen bij zijn laatste persconferentie voor zijn vertrek bij Barça, maar zijn transfer zou wel eens positieve gevolgen kunnen hebben voor andere spelers, waaronder Antoine Griezmann.

De Uruguayaan is met 198 doelpunten nummer drie op de topschutterslijst aller tijden van de Catalanen. Hij won er vier keer de titel, vier keer de Copa del Rey en één keer de Champions League. Dat was niet genoeg om Ronald Koeman te overtuigen. De Nederlander wil voor een nieuwe dynamiek zorgen en daarvoor is een grote schoonmaak in de kern nodig. Suarez is één van de slachtoffers. De Spaanse journalist Bruno Alemany van Cadena SER liet aan Eurosport weten dat Koeman de eenheid in de kern probeert te herstellen. Daarvoor moeten een aantal affiniteiten in de spelersgroep worden doorbroken, met als gevolg dat een aantal ‘leiders’ binnen de kleedkamer mogen beschikken.

FC Barcelona wist zijn sterspeler Lionel Messi te behouden, maar er is nog bijzonder veel werk. De afgelopen jaren teerde de ploeg te fel op de Argentijn. Een slechte gewoonte waar Koeman van af wil.

Eindelijk plaats voor Griezmann?

Barça blonk tot op heden verre van uit op de transfermarkt. Er werden met Melo, Rakitic, Vidal en Suarez al heel wat grote namen van de hand gedaan, maar veel andere kleppers kwamen nog niet naar Camp Nou. De grootste aankoop is zonder twijfel Miralem Pjanic. Let ook op de terugkeer van Philippe Coutinho van Bayern München. Hij blijft wellicht bij Barcelona nadat Koeman hem meedeelde dat hij op hem rekent.

Zonder Suarez zal Barcelona het vooraan anders moeten gaan aanpakken. Koeman zou al een plan hebben en volgens journalist Bruno Alemany wil de coach met een 4-2-3-1 gaan uitpakken. Lionel Messi zou weer aan de rechterkant gaan spelen, dus dan moeten er nog twee andere aanvallende posities achter de spits worden ingevuld. Daarvoor komen Philippe Coutinho, Ansu Fati, Ousmane Dembélé of een jong talent als Pedri of Trincao in aanmerking. Mogelijk is er daar ook plaats voor een toekomstige aankoop zoals Memphis Depay, die Koeman er zeer graag bij wil.

Voor de positie van centrumspits lijkt Griezmann de beste papieren te hebben. Door de voorgaande trainers bij Barça werd hij niet goed uitgespeeld, maar mogelijk kan hij deze keer wel goed worden gebruikt. Als nummer negen lijkt hij alle kwaliteiten te hebben om Suarez op te volgen. In de voorbereiding speelde hij de laatste twee wedstrijden alvast op deze positie. De Fransman positioneert zich slim voor doel en kan vlot de combinatie aangaan met Messi en andere middenvelders. Een kwartet met Pjanic-Coutinho-Messi-Griezmann laat je alvast dromen!

Zondag begint Barcelona aan zijn eerste competitiewedstrijd in La Liga en het neemt het thuis op tegen Villarreal. De troepen van Koeman willen de vernedering die ze te slikken kregen tegen Bayern doorspoelen met een goede start van het seizoen 2020/2021.

Volg de partij van FC Barcelona tegen Villarreal aanstaande zondag 27 september vanaf 21.00 uur op Eleven Sports 1, via de All Sports-optie van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top