De esports-competitie tussen de Belgische universiteiten en hogescholen, die wegens de gezondheidscrisis onderbroken werd, zal dit weekend zijn climax bereiken.

Voorheen als RIV4L College League is het voortaan onder de naam Belgian College League (BCL) dat het interuniversitair en hoger onderwijs toernooi weer op de rails staat! Het is het kampioenschap dat het meest wordt gevolgd door onze studenten die enthousiast zijn over esports. Na een lange groepsfase en fel betwiste play-offs moesten de fans en deelnemers echter geduld uitoefenen. Door de gezondheidscrisis werd de grote finale, die offline zou doorgaan, logischerwijs uitgesteld. Maar het lange wachten is voorbij! De finalisten binnen de drie disciplines (FIFA 20, League of Legends en Rocket League) worden eerstdaags verwacht in Turnhout, in de gebouwen van META, de organisator van de BCL.

Wanneer?

Zaterdag 26 september vanaf 13u30.

Het programma?

Inhuldiging: 13u30
FIFA-finale: 13u55
Rocket League-finale: omstreeks 15u
League of Legends-finale: omstreeks 16u15

Het uurschema zou kunnen veranderen, afhankelijk van de duur van de wedstrijden.

Wie?

Natuurlijk hebben we voor een finale finalisten nodig! Op FIFA zal het duel twee spelers tegenover elkaar plaatsen die zinnen op wraak. Bram_VD van UGent, die in de vorige editie als derde eindigde, zal het opnemen tegen de vertegenwoordiger van VIVES, vice-kampioen MrDoorey.

Revanchegevoelens zullen zeker niet aanwezig zijn in de Rocket League-finale. De game is namelijk een nieuwkomer in de competitie als vervanger van Hearthstone. UHasselt, vertegenwoordigd door TycoDJ, Haum en 2Fast4You1998, zal Hogent en zijn drie piloten Brechtvdp, YounDaggerD en Bilbo bekampen. Wat er ook gebeurt, de winnaars gaan de geschiedenis in als de eerste Belgische universiteitskampioenen op het succesvolle Psyonix-spel.

Om dit mooie programma af te sluiten, zal Ephec, kampioen en favoriet op League of Legends (LoL), proberen zijn kroon te beschermen tegen de nieuwkomers van PXL! Het wordt een grote wedstrijd voor de uitdagers, die zich zullen meten met spelers die ook in de Belgian League, het nationale kampioenschap van België, vertoeven. Het Ephec-team bestaat uit Saitam, Ionï, Belgian Taz, Bench en Shamber, terwijl PXL wordt vertegenwoordigd door Asamaru, Cisse, KieDie, Perry HVBD en Pieter05.

Wat?

Naast de sportieve uitdaging en de titel van Belgisch interuniversitair kampioen, wachten er grote beloningen op de winnaars. De kampioenen op Rocket League, League of Legends en FIFA krijgen immers een ticket voor een internationaal esports-evenement!

Maar een van de prijzen waar de scholen het meest naar uitkijken is natuurlijk de prijs voor de winnaar van het algemene klassement. De school met de meeste punten in dat klassement krijgt namelijk een gloednieuwe gaming room met de nieuwste generatie computers!

We zien elkaar dus komende zaterdag in de live video op Twitch. Gamelux zal de finale in het Nederlands uitzenden, terwijl Tarmac uw gastheer zal zijn voor de Franstalige versie!

© Belgian College League