Clement versus Clement: wie wint de Brugse derby?

Sport | Op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League staat er met Club Brugge-Cercle Brugge een pittige West-Vlaamse derby op het programma. De partij vindt deze zondag om 18u15 plaats. Die belooft zeer interessant te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge is na een zwakke start de laatste weken weer op dreef gekomen, dankzij afgetekende zeges tegen Waasland-Beveren en Zulte Waregem. Blauw-Zwart scoorde daarin maar liefst tien doelpunten en steeg zo al snel naar de derde plaats, waar het nog op zes punten van Charleroi staat en één van Standard. Cercle Brugge kent dan weer zijn beste seizoenstart in vele jaren en heeft zich met een knappe 9 op 18 op een zevende plaats geparkeerd.

Spitsen in vorm

Club Brugge scoorde dus tien keer in de twee afgelopen competitiewedstrijden en heel Brugge haalde opgelucht adem: Michael Krmencik scoort! De Tsjechische aanvaller kwam in januari voor 6,5 miljoen euro over van Viktoria Plzen en stelde maandenlang zwaar teleur. In het begin van het seizoen belandde hij zelfs in de tribune, maar net op het moment dat Club voluit naar een nieuwe spits speurt, scoort Krmencik. Met drie doelpunten in twee wedstrijden tankte hij veel vertrouwen en hij hoopt tegen Cercle Brugge te bevestigen.

Groen-Zwart heeft ook een aanvaller om in de gaten te houden. Sinds een maand heeft Cercle Brugge Ike Ugbo in zijn rangen. De nog altijd maar 21-jarige spits werd op huurbasis overgenomen van Chelsea en Cercle heeft ook een aankoopoptie. De aanvaller is alvast goed begonnen, want in vier wedstrijden wist hij twee keer te scoren. Tegen Club Brugge mag hij dat knappe gemiddelde proberen aan te houden.

Clement versus Clement

Philippe Clement neemt het naast het veld op tegen naamgenoot Paul Clement. Die eerste moeten we niet meer voorstellen. Succesvol bij Waasland-Beveren, KRC Genk en bij Club Brugge. Hij gaat voor een derde landstitel op rij en wil met de landskampioen in de Champions League stunten.

Paul Clement is een onbekende naam als hoofdtrainer, maar als assistent-trainer heeft de Brit een bijzonder indrukwekkend cv. Bij Chelsea leerde hij Carlo Ancelotti kennen en werd diens assistent bij Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Bayern München. Als hoofdtrainer hoopt bij via Cercle een topcarrière uit te bouwen en een zege tegen Club Brugge zou hem alvast enorm veel krediet opleveren in één deel van Brugge…

Volg de Brugse derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge deze zondag om 18u15 uur live en integraal op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top