Een gewond AA Gent blijft geloven in kwalificatie tegen Dynamo Kiev

UEFA Champions League | AA Gent zal zich in de terugwedstrijd van de play-offs van de Champions League moeten overtreffen om nog kans te maken op de groepsfase. In de heenwedstrijd moesten de Buffalo’s het onderspit delven en de terugwedstrijd belooft bijzonder moeilijk te worden voor een ploeg die sinds de start van het seizoen de weg kwijt is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een zoutloze partij moest AA Gent, dat het laatste half uur met een man minder speelde na rood voor Roman Bezus, vorige woensdag na 90 minuten zijn meerdere erkennen in Dynamo Kiev (1-2). AA Gent staat op negentig minuten van de vetpotten van de Champions League, maar ze lijken momenteel niet bij machte om een 1-2-nederlaag in Kiev uit te wissen. Naar welke goden kan Wim De Decker zich stilaan gaan richten?

Een onstabiel elftal

AA Gent wist dat het anders moest gaan voetballen na het vertrek van Jonathan David. Het ontslag van Jess Thorup betekende ook het einde van een avontuurlijke 4-3-3, dat werd ingeruild voor een sobere 4-4-2. Naast de veranderingen van coach en tactiek bleven de Buffalo’s ook niet gespaard van blessureleed.

Aanwinst Nurio Fortuna liep in het begin van het seizoen een blessure op. Vadis Odjidja, die een tijdje ontbrak wegens een knieblessure en een positieve coronatest, heeft zijn topniveau nog niet kunnen halen. Hij nam een risico door tegen Dynamo aan te treden. De ervaren middenvelder kon niet langer dan een uur spelen. Voeg daar de blessures van Sven Kums en Roman Yaremchuk aan toe, of de schorsing van Roman Bezus, en je weet welke problemen er momenteel zijn.

Een haalbare tegenstander

Het lijdt geen twijfel dat AA Gent-voorzitter Ivan De Witte dinsdag een reactie wil zien van zijn team. De Witte heeft ongetwijfeld ook gezien dat Dynamo zeker geen indrukwekkende tegenstander is. De Roemeense coach Mircea Lucescu heeft er wel voor gezorgd dat de ploeg efficiënt en defensief sterk is en teert op verticaal voetbal. Toch wist AA Gent bijna nog weg te komen met een gelijkspel, ondanks een povere prestatie.

Daardoor mogen de troepen van Wim De Decker nog hoop koesteren. Het Duitse duo, Niklas Dorsch en Tim Kleindienst, hebben aangetoond dat het Belgische blok het Oekraïense systeem kan ontregelen. AA Gent zal zich defensief en offensief moeten tonen in Kiev. Eén ding is zeker: een kwalificatie in Kiev zou het seizoen van AA Gent écht kunnen laten starten, net als de trainerscarrière van Wim De Decker.

Volg de beslissende wedstrijd tussen Dynamo Kiev en AA Gent deze dinsdag om 21 uur live en integraal op Proximus Sports 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top