Virton dagvaart ex-spelers voor contractbreuk: Moris, Lapoussin, François en co voor de rechter

Challenger Pro League | Na enkele maanden van stilte lijkt Excelsior Virton strijdvaardiger dan ooit. De club kreeg woensdag opnieuw een sprankeltje hoop op 1B-voetbal (of een financiële compensatie) nadat het Hof van Beroep hen gelijk gaf in de strijd tegen de Belgische Mededingingsautoriteit, de licentiecommissie, de KBVB en de Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar daar stopt het niet... Met herwonnen krachten gaat Virton nu ook de strijd aan met de spelers die de voorbije maanden al dan niet contractbreuk pleegden door de malaise waar de club lange tijd in vertoefde.

Zo zou onder meer het trio dat het Stade Yvan Georges inruilde voor het Stade Joseph Mariën (Guillaume François, Loïc Lapoussin en Anthony Moris) in oktober voor de rechter moeten verschijnen om hun potentiële contractbreuk te verantwoorden. De club eist dat de spelers die - volgens hen - onrechtmatig vertrokken de resterende duur van het contract financieel compenseren. De nieuwe werkgever van het drietal - Union Sint-Gillis - wordt dan weer als medeplichtige aan het hele verhaal gezien.

Geen spelers, geen stadion?

Intussen rijzen de eerste vragen over de werkelijke intenties van Virton. De club moest eerder deze maand nog forfait geven in de Croky Cup omdat het over onvoldoende spelers beschikte om Racing Club Bambrugge partij te geven. Daarnaast werd er de voorbije maanden ook weinig tot geen moeite gedaan om het stadion conform te maken met de licentieregels voor de profclubs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top