Hof van Beroep geeft Virton gelijk: club heeft weer kans(je) op toetreding 1B

Sport | Excelsior Virton heeft woensdag haar slag thuis gehaald voor het Hof van Beroep. De club vocht daar een uitspraak van de Belgische Mededingingsautoriteit aan waarin destijds beslist werd om geen maatregelen op te leggen aan de KBVB en de Pro League ondanks de lopende klacht van de Luxemburgers over de licentieregels en de toepassing daarvan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door deze uitspraak maakt Virton plots weer kans om een plekje in 1B te claimen. De club beraadt zich dan ook in allerijl over verdere stappen.

"Het Hof van Beroep oordeelt dat Virton voldoende heeft aangetoond dat zij geen RSZ-schulden heeft, alsook geen schuld aan Sporting Lokeren. De KBVB had van bij het begin beweerd dat die licentievoorwaarden niet vervuld waren", aldus Virton in een communiqué. "Met andere woorden: het Hof van Beroep oordeelde dat Virton sinds het begin voldeed aan de licentievoorwaarden en de licentie voor 1B dus niet geweigerd mocht worden. We gaan binnen de 24 uur beslissen wat de volgende stap zal zijn in onze strijd. We raden de KBVB en de Pro League aan om in de volgende 24 uur hun gezond verstand te gebruiken en een redelijk, respectvol voorstel te formuleren dat een oplossing biedt voor onze club, haar fans en haar partners."

Door de niet-licentie van (onder meer) Excelsior Virton werd Club NXT aan 1B toegevoegd om de competitieformule met acht teams aan te houden. Het is afwachten hoe de KBVB en de Pro League zullen reageren op de nieuwe wending in dit 'NeverEnding Story'.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top