Back in 1957: het verhaal achter 'Jailhouse Rock' van Elvis Presley

Wie heeft er nog niet gedanst op dit waanzinnige nummer? 'Jailhouse Rock' heeft dan ook reeds ontiegelijk veel dansvloeren in vuur en vlam gezet. Maar achter de heerschappij van de 'King' gaat een verhaal schuil van internationaal succes. Vandaag keert Proximus Pickx terug naar de jaren '50 om een deuntje op te rakelen dat nog steeds alle generaties aan het dansen brengt.

Meer nog dan een nummer was 'Jailhouse Rock' eerst en vooral een film uit 1957 van de hand van Richard Thorpe. 'Jailhouse Rock' vertelt het verhaal van Vince Everett, vertolkt door Elvis Presley, die in de gevangenis belandt na een veroordeling voor onopzettelijke doodslag. Achter de tralies leert hij een oude countryzanger kennen die hem de kneepjes van het gitaarspelen wil leren. Eens buiten de gevangenismuren ontmoet hij Peggy, gespeeld door Judy Tyler, die hem richting sterrendom wil katapulteren.

Het scenario van de film heeft niet echt veel om het lijf. Dat geldt daarentegen wel voor de soundtrack met dezelfde naam, geschreven door Jerry Leiber en Mike Stoller, die de film volledig overschaduwt. In zijn vertolking dwingt Elvis zijn stem tot het uiterste wat hem een hoger rockgehalte oplevert en dat werkt. Koppel dat aan zijn onnavolgbare dansmoves en een klassieker is geboren. Swing, razernij, een meeslepend ritme, een zeker sexappeal en onmiskenbaar danstalent: de 'King' heeft het allemaal.

Volgens de legende zou Elvis de film nooit bekeken hebben. Judy Tyler, met wie hij het scherm deelde, had enkele dagen na de opnames namelijk een dodelijk auto-ongeval. Bovendien gingen er stemmen op die beweerden dat de teksten verwezen naar homoseksuele handelingen achter de muren van de Amerikaanse gevangenissen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?