Damso, de meest gestreamde artiest ter wereld

De Congolees-Belgische rapper Damso heeft net zijn vierde album uitgebracht en breekt alle streamingrecords. In vijf jaar tijd is de artiest pijlsnel in populariteit gestegen, en in amper een dag is hij niet meer de empereur du sale, maar de keizer van het streamen.

Het album ‘QALF’ (‘Qui Aime Like Follow’) was een van de meest verwachte van het jaar. Het album werd uitgebracht op 18 september en volgt ‘Batterie faible’ (2016), ‘Ipséité’ (2017) en 'Lithopédion' (2018) op. In 24 uur tijd is het nieuwe album van de Franstalige rapper al meer dan 14 miljoen keer beluisterd, wat van hem de meest gestreamde artiest ter wereld maakt op Spotify. Damso stelt de records van Juice WRLD, Pop Smoke en zelfs Drake scherp. Dertien van de veertien nummers op het album haalden de globale top 200 van Spotify. Ook de verkoop blijft niet achter, want in drie dagen tijd werden meer dan 20.000 digitale exemplaren verkocht.
 
Een serene comeback
 
Na de release van zijn derde album in 2018, besloot de Belgische rapper zijn tijd te nemen en even op de achtergrond te blijven. De verwachtingen rond ‘QALF’ bleven maar stijgen en daarbij stak ook heel wat speculatie de kop op. Dan werd het album ineens verrassend uitgebracht en ging alle druk van de ketel. In de nummers toont Damso zijn kwetsbaarheid en spreekt hij over het vaderschap, allemaal zonder zijn authenticiteit te verliezen.
 
De afgelopen jaar evolueerde Damso als rapper, maar ook als persoon. Daar zijn zijn albums getuige van. Het lijkt erop dat de tijd die hij nam om het recentste album te maken hem geholpen heeft om een meer eerlijke en serene rapper te onthullen.


Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?