Artiesten om in de gaten te houden op Les Nuits Botanique

Festivals | Het festival Les Nuits Botanique gaat dit jaar door van 24 september tot 17 oktober en zit in een geheel nieuw jasje. Naast de gebruikelijke grote muzikale namen staat de affiche vol jong talent die de komende jaren nog alomtegenwoordig zullen zijn. Volg de gids!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Donderdag gaat in Brussel de 27ste editie van Les Nuits Botanique van start. Tot en met 17 oktober kunnen er een twintigtal concerten van zo'n veertig artiesten gevolgd worden in verschillende zalen en in het park Botanique. Gezondheidsregels zullen van toepassing zijn om alle evenementen vlot en met zo weinig mogelijk risico te laten verlopen.
 
Yael Naim als headliner
 
De Botanique steunt, zoals gewoonlijk, jonge lokale artiesten door hen naast de grote namen te laten optreden. Zangeres Yael Naim zal het festival openen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken samen met de Brusselse singer-songwriter Noé Preszow. Vrijdagavond zal de kerk de scène zijn voor een meer experimentele avond met de Weense elektronische componist Christian Fennesz, naast de Antwerpse artiest Adriaan de Roover.




Opkomend talent
 
Op zaterdag drie oktober krijgt de rapper Peet van hiphopcollectief Le 77 carte blanche. Mayra Andrade zal voor de creoolse ritmes zorgen, Nicolas Michaux en Suzane brengen popliedjes, de rock komt van groepen als The K. en River into Lake en elektro krijgen we van Glaque. Zelfs Tunesisch geïnspireerde muziek staat op het programma met Jawhar. Daarnaast prijken op de affiche de Brusselse groep Robbing Millions, Hervé, Haring, Flying Horseman, Badi en Laryssa Kim, Sages comme des Sauvages en Manu Delago.




De afsluiter van het festival komt van de klassieke muziek van Stéphane Ginsburgh en Bernard Lemmen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top