De Shopping Cora Esports Tour is terug!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een gedwongen stop als gevolg van de gezondheidscrisis die België in zijn greep heeft, zullen de FIFA-fans blij zijn om de terugkeer van de Cora Esports Tour te aanschouwen. Georganiseerd door de staff van de LouvardGame, zal het circuit op 3 oktober worden hervat.

Het was tijd voor de Belgische offline esports-evenementen om een comeback te maken. Terwijl de Belgian League Country Finals, die je op Pickx.be kan volgen, reeds werden aangekondigd, zullen de voetbalfans blij zijn om te horen dat het Cora-circuit terug is van weggeweest.

Zoals je waarschijnlijk wel al verwacht had, zal het circuit toernooien in de verschillende vestigingen van de warenhuisketen bevatten en zal dat in zes etappes plaatsvinden:

  • Hornu: 3 oktober (FIFA 2020)
  • Anderlecht: 10 oktober (FIFA 2021)
  • Messancy: 17 oktober (FIFA 2021)
  • Chatelineau: 24 oktober (FIFA 2021)
  • Rocourt: 31 oktober (FIFA 2021)
  • La Louvière: 7 november (FIFA 2021)

Op het gebied van veiligheid willen de organisatoren iedereen geruststellen. Ondanks de omstandigheden verzekeren zij alle nodige maatregelen te nemen om de veiligheid van de spelers te garanderen. De afstanden zullen dus gerespecteerd moeten worden door de toeschouwers, maar ook door de spelers, ongeacht het moment. Het dragen van een mondmasker zal ook verplicht zijn binnen het toernooiveld, wat niet verwonderlijk is gezien het feit dat de toernooien plaatsvinden in het midden van de winkelcentra. Een andere maatregel is dat de spelers hun eigen controller mee moeten nemen. In deze tijden is het natuurlijk allesbehalve aangeraden dat concurrenten elkaar de controllers doorgeven. Cora heeft al gecommuniceerd dat het geen controller zal uitlenen.

In de praktijk zal de eerste manche op FIFA 20 worden gespeeld. Vanaf de etappe in Anderlecht zullen de spelers hun kunsten kunnen laten zien op de nieuwe editie, FIFA 2021. De 150 spelers (het maximumaantal dat de organisatie niet zal overschrijden) worden vanaf 10 uur ‘s ochtends verwacht om wedstrijden in een 1vs1-format te spelen. Acht wedstrijden worden gelijktijdig gespeeld op de Playstation 4’s, die door Cora ter beschikking worden gesteld. De speelvolgorde wordt dezelfde dag bepaald via de website Toornament. Het hele toernooi wordt live uitgezonden in het winkelcentrum, zodat het publiek de competitie kan volgen.

Zich inschrijven kan heel gemakkelijk via deze link. De winnaars van elke manche mogen elk een exemplaar van de game FIFA 2021 mee naar huis nemen.

© Shopping Cora

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top