Vijf vrouwen die de ruimte verkenden in deze opmerkelijke films

Films | Deze mythische actrices reisden voor hun grootste rollen alle uithoeken van de wereld af, en verkenden ook nog eens de ruimte. In de echte wereld zijn vrouwelijke astronauten jammer genoeg nog ondervertegenwoordigd, maar op het scherm zijn er alvast een paar fantastische rolmodellen. Proximus Pickx neemt vijf actrices onder de loep die astronauten speelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Away

We kennen actrice Hilary Swank vooral van haar iconische rollen in ‘PS: I Love You’ en ‘Million Dollar Baby’. In de successerie ‘Away’ zien we haar voor het eerst als astronaute. Elle Green wordt naar Mars gestuurd, weg van haar familie, voor een missie die drie jaar zal duren. Haar doel: de ruimte verder verkennen dan ooit tevoren.
 
Critici van de serie loven de actrice, maar maken gewag van een gevoel van déjà vu, omwille van het feit dat een vrouw in het middelpunt van het verhaal staat. Maar dat is net waar de kracht van de serie ligt. Het personage van Swank is tegelijk sterk, emotioneel en moedig. De serie is te bekijken op Netflix.


Gravity

We konden de fantastische rol van Sandra Bullock in ‘Gravity’, waarin ze naast George Clooney acteert, niet negeren. In deze film van regisseur Alfonso Cuaron is ze allesbehalve een diva of een ‘Miss Congeniality’.
 
‘Gravity’ is niet alleen een film over de ruimte, maar ook over de menselijke overlevingsdrang. De film focust op Ryan Stone, een astronaute die verloren raakt in de oneindig grote ruimte, waardoor ze niet anders kan dan ingenieus reageren. Bij de release in 2013 was de film een enorm kassucces. Ontdek de straffe vertolking nu op Netflix.


Proxima

In ‘Proxima’ blaast Eva Green iedereen omver. Geen enkel mannelijk personage kan de door haar vertolkte astronaute Sarah een strobreed in de weg leggen. Ze bereidt zich voor op de missie van haar leven naar Mars en moet daarbij haar dochter Stella achterlaten.
 
De prestatie van Eva Green werd dit jaar alom geprezen. Regisseur Alice Winocour geeft haar alle ruimte om de ambitieuze vrouw aan het begin van haar zware opleiding neer te zetten.


Passengers

Een nieuw duo staat (letterlijk) op in deze film van Morten Tyldum uit 2016. Aurora Lane, gespeeld door Jennifer Lawrence, en Jim Preston, vertolkt door Chris Pratt, zitten gevangen tussen twee sterrenstelsels. Ze zijn op weg naar een andere planeet, maar worden 90 jaar te vroeg wakker. Dan begint een race tegen de klok om een oplossing te vinden, terwijl romantiek ontstaat tussen de twee.
 
Lawrence schittert als geïmproviseerde astronaut, die samenwerkt met haar partner die misschien wel meer op zijn kerfstok heeft dan ze denkt.


Interstellar

In deze film van Christopher Nolan uit 2014 kruipt Anne Hathaway in de huid van astronaute Amelia Brand. Ze is lid van een groep ontdekkingsreizigers die een scheur in de ruimtetijd gebruiken om een nieuwe bewoonbare planeet te vinden.
 
De reis van Hathaway en haar collega Matthew McConaughey gaat door de tijd en de ruimte, op weg naar het onbekende en op zoek naar een betere toekomst nadat de aardbol een te onleefbare plaats geworden is. Ontdek ‘Interstellar’ nu op Netflix.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top