Groepsfase van de ESL Pro League – Review

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gedurende de hele maand september vond de groepsfase van de EPL (ESL Pro League) plaats, met kwalificaties en verrassende uitschakelingen als gevolg! Laten we de meest recente competitieweken eens van naderbij bekijken.

De EPL-groepsfase bestond uit twee groepen van 8 teams. Slechts vier teams per groep konden zich kwalificeren voor de play-offs. Om de eerste plaats te grijpen of om zich op zijn minst te kwalificeren, moest elk team gedurende bijna een hele maand op topniveau acteren. We blikken terug op enkele belangrijke wedstrijden, de gekwalificeerde teams en de verrassingen binnen de twee groepen.

Groep A

Groep A liet dit jaar niet veel ruimte voor twijfel. Maar er waren echter toch meer dan vier namen die konden hopen op de volgende ronde, waaronder Na’Vi, G2 Esports en BIG, altijd indrukwekkend online, evenals Heroic, de winnaars van het laatste evenement in Keulen.

© Liquipedia

En vanaf de allereerste wedstrijden werden onze vermoedens bevestigd. G2, Na’Vi en BIG kwamen in hun respectievelijke wedstrijden als winnaar uit de bus. ENCE ontdeed zich verrassend van Heroic, maar voor de winnaars van Keulen was er niet meteen iets aan de hand. Er stonden nog genoeg wedstrijden op het programma. De eerste week bracht weinig verrassingen met zich mee, behalve ENCE misschien. De Zweden leken in grote vorm. En dat werd bevestigd met een overwinning tegen G2 in week 2. De Frans-Bosniërs maakten zich zorgen. Ze verloren namelijk drie keer in de tweede week.

De derde week was dus beslissend voor iedereen, maar vooral voor de Fransen van G2! Wie eiste de eerste plaats in de groep op en wie bleef er achter?

Helaas is het G2 dat in de laatste rechte lijn ineenstortte. Ook in week drie won het team geen enkele confrontatie. Heroic ontsnapte in extremis met winst tegen OG in de beslissende wedstrijd. De Deense winnaars uit Keulen vergezelden Na’Vi, BIG en ENCE richting play-offs, terwijl G2 en OG tot ieders verrassing net voor de ingang van de eindfase werden uitgeschakeld.

© Liquipedia

Groep B

Groep A kende een onverwachte afloop, maar groep B beloofde nog meer verrassingen gezien de namen die er elkaar zouden treffen. Vooraf waren de favorieten Astralis, Complexity Gaming en Team Vitality gezien hun recente resultaten, voor de rest was alles mogelijk.

© Liquipedia

De eerste week begon zonder verrassingen. Team Vitality won van NiP en Complexity Gaming versloeg vrij gemakkelijk Astralis. CoL bleek vervolgens te sterk voor NiP en Astralis opende zijn rekening. Team Vitality vertoonde in zijn tweede wedstrijd dan weer tekenen van zwakte door te verliezen van Team Spirit.

De tweede week opende met de tweede overwinning van Fnatic, tegen FaZe Clan. Ook Complexity won opnieuw. De clash van de week was de confrontatie tussen Vitality en Astralis. De Denen overwonnen de steken van de bijen, die zich verplicht zagen om vervolgens te winnen om te hopen op een kwalificatieplek. Team Spirit versloeg NiP en boekte zo een tweede overwinning. CoL won voor de vierde keer op rij, Astralis zegevierde tegen mousesports en Vitality sloeg er eindelijk in om zich opnieuw onder de mensen te begeven door te winnen van FaZe.

Week drie, de drukste en belangrijkste week, begon met een knaller: Team Spirit behaalde zijn derde overwinning tegen het bleke FaZe, terwijl ook Astralis en Vitality konden vieren.

Een van de wedstrijden van vorige week waar het meest naar werd uitgekeken was CoL vs Vitality. De een speelde voor de eerste plaats, de ander moest zich nog kwalificeren.

Uiteindelijk is het Complexity dat het duel won, waardoor Team Vitality nog slechts één kans had om zich te kwalificeren: winst tegen mouz in de laatste wedstrijd. Team Spirit slaagde erin om dat te doen en Team Vitality, veroordeeld tot een exploot, verloor uiteindelijk van een energiek mousesports.

Het in Duitsland gevestigde team kwalificeerde zich net als het verrassende Team Spirit, Complexity Gaming en Astralis voor de play-offs.

© Liquipedia

Play-offs

De acht gekwalificeerde teams voor de play-offs zijn dus NatusVincere (winnaar van groep A), BIG, ENCE, Heroic, Astralis (winnaar van groep B), Complexity Gaming, Team Spirit en mousesports.

© HLTV

Wij steunen en wensen de enige Belg en landgenoot die nog in de running is in dit toernooi, namelijk assistent-coach bij Complexity Anton Van Gorp, natuurlijk het beste.

© ESL Pro League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top