Seraing zonder sterkhouder naar het Lisp

Sport | Na een spetterende start belandde RFC Seraing de laatste twee duels plots in de hoek waar de klappen vallen. De Luikenaars verloren zowel tegen Westerlo als tegen Union en zakten zo van de top naar de middenmoot van het klassement. De uitmatch tegen Lierse Kempenzonen moet opnieuw voor de kentering zorgen, al moeten Les Metallos het daar wel zien te rooien zonder hun regisseur op het middenveld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De club liet namelijk weten dat Sami Lahssaini niet fit geraakt voor de clash op het Lisp. De middenvelder liep in de match tegen Union Sint-Gillis een verrekking op in de hamstring en moet minstens een week langs de kant blijven. De blessure van de Luikenaar is een aderlating voor Emilio Ferrera, want Lahssaini toonde zich de voorbije weken als één van de sterkhouders bij Seraing. Dat leverde hem op speeldag 2 een plekje op in het XI van de week.

Assistenkoning Ablie Jallow zal begin oktober dan weer niet selecteerbaar zijn. De middenvelder werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Gambia om tussen 5 en 13 oktober te sparren tegen Congo Brazzaville en Guinee. Die wedstrijden worden gespeeld in Portugal. Jallow zal zo de eerste match van de Croky Cup aan zich voorbij moeten laten gaan. Seraing speelt in het weekend van 10 en 11 oktober thuis tegen Blankenberge. Jallow heeft reeds vier caps achter zijn naam staan in zijn vaderland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top