Opnieuw publiek tijdens de Grote Prijs F1 van Rusland

Sport | In Rusland kruisen de brommende Formule 1-bolides voor een tiende keer de degens met elkaar. Pas nu in het kampioenschap zal dat tijdens deze GP met publiek zijn. Ongeveer 30.000 fans tekenen present.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toegegeven, de intrede van het publiek vond al eerder plaats. Op 13 september verwelkomde de GP van Toscane, waar Ferrari zijn duizendste Grand Prix reed, zo’n 3.000 toeschouwers. Maar aanstaande zondag gaat dit cijfer stevig naar omhoog. De organisatie van de GP van Rusland dokterde een plan uit waarbij zo’n 50 procent van de normale capaciteit zal benut worden. Dat houdt bijgevolg 30.000 aanwezige fans in die zich uiteraard aan de strikte coronamaatregelen moeten houden.

Paddock in eigen bubbel

Zeven Security Checkpoints werden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat alles coronaproof verloopt. Gebruikelijke activiteiten zoals een pitwalk of handtekeningensessies komen dan ook te vervallen, zodat al het F1-personeel in de paddock in hun eigen bubbel kan blijven.

De aanwezige supporters in het Russische Sotsji hoeven echter niet te treuren. De organisatie zal op en rond het circuit voor het nodige entertainment zorgen. Zo mogen enkele Russische muziekgroepen, waaronder Zemfira, Therr Maitz en Tesla Boy, het beste van zichzelf geven, net als enkele dj’s. Daarnaast wordt er ook een drive- en motorfestival georganiseerd.

Hamilton kan Schumacher evenaren

Maar het hoogtepunt van de show moet zondag rond 15u plaatsvinden. Lewis Hamilton, momenteel de autoritaire leider in de WK-stand, kan namelijk voor de zevende keer dit seizoen als eerste over de finishlijn bollen. Dat zou een evenaring betekenen van het record van Michael Schumacher. De kans is groot dat Hamilton mede het record op zijn naam kan schrijven, want van verzadiging is er nog geen sprake bij de Brit.

Sotsji bleek de voorbije jaren ook de favoriete speeltuin te zijn van Mercedes. De renstal won elke editie sinds het circuit in 2014 werd opgenomen in het WK. Van de zes voorgaande edities wist Hamilton er vier te winnen.

Volg de GP van Rusland aanstaande zondag vanaf 13u05 op Tipik.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top