De beste momenten uit de derde aflevering van 'Château Planckaert'

De geestige bende van de familie Plackaert komt weer wekelijks op de televisie in ‘Château Planckaert'. Dat levert uiteraard enkele memorabele televisiemomenten op. Dit zijn onze favorieten uit aflevering drie.

Vorige week werd er ten huize Planckaert vooral nog gedroomd en gespeculeerd over hoe het château er moet gaan uitzien, maar deze week wordt alles plots bittere ernst. De familie kampt met de ene tegenslag na de andere en er vallen hier en daar wat lijken uit de kast. Gelukkig kunnen die akkefietjes de vrolijke bende niet klein krijgen.
 
De derde aflevering van het Planckaert-avontuur start, bijna letterlijk, met een knaller van formaat. Wanneer Christa de kachel aansteekt, vat de schouw brand en is het hek van de dam. Met water alleen is het probleem niet opgelost, dus stappen de mannen over op de grove middelen en klopt Francesco met een hamer de muur neer. Wanneer het gevaar eindelijk geweken is, besluit Eddy dat ze toch maar ‘oerechance’ gehad hebben. De efficiënte interventie bracht Twitterend Vlaanderen alvast op ideeën.
Een tegenslag komt nooit alleen
 
Bij het vorige voorval hadden de Planckaerts water te kort, maar niet veel later staan ze voor het tegenovergestelde probleem. In de kelder is een tank kapot, waardoor er uit alle kranen in het kasteel plots water begint te stromen. Vorige week droomden de vrouwen nog luidop van een welness en met deze hoeveelheid water komt die droom precies al iets dichterbij. Francesco zegt uiteindelijk wat iedereen al lang dacht: “Al dat water hadden ze hier beter gehad toen ons kasteel in brand stond”. Gelukkig kan er nog gelachen worden.
 
Jammer genoeg eindigt het daar nog niet, want wanneer het moment aangebroken is om beton te gaan gieten, rijdt één van de betonmixers zich vast in de modder. Een kleine vertraging is normaal gezien geen probleem, al is het zo dat Stephanie op tijd in de chambre d’hôtes moet zijn die avond om 60 gasten te ontvangen. Francesco is opnieuw de redder in nood en trekt met zijn auto de betonmixer uit de modder. Eind goed al goed, want het klusje raakt diezelfde dag nog geklaard!
 
De moed erin houden
 
Zoals het de familie betaamt houden ze er ondanks alle obstakels toch de moed in. Pannekoeken bakken, liedjes zingen, looptrainingen van coach Christopher en een goede portie humor houden de sfeer goed. Zeker niet te vergeten is ook de Porshe van Junior, want naast alle miserie is dat Twitterend Vlaanderen niet ontgaan.

Volg de avonturen van de Planckaerts elke zondag om 20u op één. 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?