Niet te missen op tv (21 september – 27 september): 4 kijktips

Languit in de zetel, in de trein met een tablet of op bed tot je in slaap valt?

Waar vlei jij je neer om te genieten van onze 4 tv-tips voor komende week?

Late night talkshow

De Tour de France zit erop en dus worden Karl Vannieuwkerke en zijn ‘Vive le Vélo’-karavaan afgelost door de ravissante Danira Boukhriss Terkessidis. De  30-jarige presentatrice uit Vilvoorde bundelt weer het beste van de afgelopen 24 uur in ‘Vandaag’.

Wellicht zal hét gespreksonderwerp aan tafel meer dan eens de coronacrisis zijn, nadat het hele voorjaar van de talkshow al door het virus werd gekaapt.

Het was een pittige periode, maar net als de curves van de besmettingen gingen ook de kijkcijfers de hoogte in. Op sommige avonden zaten er dubbel zoveel kijkers voor de buis dan tijdens het eerste seizoen van ‘Vandaag’.

Bekijk ‘Vandaag’ vanaf maandag 21 september om 21u30 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Tijd om te wijnen!

Je hoeft de Meilandjes niet langer te missen. Op dinsdagavond kan je, na ‘Friends’, genieten van een nieuwe dosis ‘Chateau Meiland’ op VIJF.

In het vierde seizoen volgen de camera’s de bekende familie tijdens hun terugkeer naar Nederland. Het kasteel staat te koop en de Meilandjes komen weer naar huis. Dit doen ze natuurlijk op hun eigen prettig gestoorde manier. 

Omdat het Chateau wordt verkocht, moet het er natuurlijk piekfijn uitzien. Er is daarom veel werk aan de winkel. We zien ook huishoudster Nadège nog terug in het programma: de familie probeert er alles aan te doen om haar goed achter te laten.

Ook in het nieuwe huis in Nederland moet nog veel gebeuren. En wat gaat de familie doen om geld in het laatje te brengen? Dat komen we in seizoen 4 allemaal te weten.

Bekijk ‘Chateau Meiland’ op dinsdag 22 september om 20u35 op VIJF of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!  

Portret van een bijzondere vrouw

In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen serveert Canvas de vierdelige documentaire ‘Hillary’. De reeks portretteert de voormalige presidentskandidate, buitenlandminister én First Lady van de VS en maakt duidelijk waarom Hillary Rodham Clinton een van de meest bewonderde en tegelijk ook controversiële vrouwen van onze tijd is geworden.

Cineaste Nanette Burstein kon voor de documentaire uitgebreid praten met Hillary zelf, maar ook met haar man Bill, dochter Chelsea en tientallen andere getuigen, onder wie voormalig president Barack Obama, vroegere klasgenoten, vrienden en collega’s, medewerkers, adviseurs, journalisten en politieke medestanders & rivalen. 

In elke aflevering worden nooit eerder getoonde privébeelden van de presidentiële campagne van 2016 verweven met archiefmateriaal uit eerdere periodes in het leven van Hillary. Zo krijgen we niet alleen een unieke inkijk in het persoonlijke leven en de carrière van Hillary, maar ook een beeld van de Amerikaanse politiek van de jaren ’70 tot nu.

Bekijk ‘Hillary’ op donderdag 24 september om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Moet er nog ijs zijn?

Reeksen uit Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en zelfs IJsland; ze passeerden de afgelopen jaren allemaal al de revue bij Canvas. Maar een Groenlandse serie? Dat is een primeur in de ‘Scandinavian wave’.

‘Thin Ice’, van de makers van de ‘Millennium’-trilogie, combineert een persoonlijk drama met een ecologische en geopolitieke thriller rond de ontginning van grondstoffen in Groenland. Adembenemende landschappen, een actueel thema en een spannend verhaal met onder meer de eerste Inuit-detective uit de televisiegeschiedenis.

De hoofdrollen worden gespeeld door onder anderen Lena Endre (‘Wallander’, ‘Millennium’), Alexander Karim (‘The Lawyer’), Bianca Kronlöf, Nicolas Bro (‘The Killing’, ‘The Bridge’) en Angunnguaq Larsen (‘Borgen’).

Bekijk ‘Thin Ice’ op zaterdag 26 september om 20u35 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!  

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?