Lierse Kempenzonen gedeeld tweede na felbevochten zege tegen Club NXT: "Propaganda voor het Belgische voetbal"

Sport | Lierse Kempenzonen werd voor het seizoen door veel mensen aanzien als degradatiekandidaat nummer één. Maar na vier wedstrijden staan de Pallieters knap tweede op één punt van leider Union Sint-Gillis. Coach Tom Van Imschoot was dan ook een tevreden man na de 2-1 zege tegen Club NXT.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"We speelden een goede eerste helft en kregen wel vijf, zes goede kansen", opende de Lierse coach. "De 1-1 van Club NXt was dan ook een tik voor ons. Maar we hebben uiteindelijk wel goed gereageerd. Deze overwinning was er eentje van het team. Iedereen gaat goed mee in ons verhaal en iedereen knokt tot de laatste seconde. In een reeks met acht ploegen zijn elke drie punten belangrijk. We zetten nu alweer een grote stap voorwaarts en we staan prompt tweede. We kunnen van een geslaagde start spreken."

Van Imschoot had ook nog lovende woorden voor de opponent uit Brugge. ""Dit Club NXT zit op haar plaats in deze reeks. Het is duidelijk dat ze niet te onderschatten zijn... vraag dat maar aan Lommel of Union. We hebben hier samen het voetbal een dienst bewezen. Zij speelden met veel jonge jongens en wij spelen met bijna uitsluitend Belgen. Dit is propaganda voor het Belgische voetbal."

Tot veel in staat

Ook Yentl Van Genechten kon zich vinden in die woorden. "We hebben voor mekaar geknokt en dat dit dan weer drie punten oplevert is heel mooi. We wisten dat het een lastige match kon worden en we waren vooraf dan ook de fans even gaan groeten omdat we wisten dat we hun steun konden gebruiken. Uiteindelijk hebben ze ons ook 90 minuten gesteund en dan zie je toch dat we tot veel in staat zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top